Najveći hibridni brod na svijetu plovit će između

poruka: 5
|
čitano: 3.112
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najveći hibridni brod na svijetu plovit će između ".
15 godina
offline
Najveći hibridni brod na svijetu plovit će između

Hibridni pogon smanjiti će CO2 otisak za 15%.

 

A koliko je co2 proizvedeno dok su napravili 11 MW bateriju ?

 

Šta ako ta baterija plane dok je brod na moru ? Hoće li putnici stići pobjeći ili će biti reš pečeni ?  Čini mi se ovo drugo, na žalost 🙁

 
2 5 hvala 0
9 godina
online
Re: Najveći hibridni brod na svijetu plovit će izm

CO2 proizvodnjom baterije je platila vjerojatno Kina kojoj se ne broji CO2... bikoz nije potpisala... tako da nema brige... zeleno da zelenije nemre biti... na papiru.

16 godina
offline
Re: Najveći hibridni brod na svijetu plovit će izm
Pa imaš more da ti gasi požar ili ako sumljaš u to, onda zajedno uvijek prevoziš janjce i odojke.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2022 2:20 (dd.inc).
15 godina
offline
Najveći hibridni brod na svijetu plovit će između

dosad sam mislil da su hibridni brodovi na jedra, vesla i s dizel-motorima. a sad vidim i da u podmornice ugrađuju (ne)parne nuklearne strojeve, jer su prve dvije varijante teže izvodljive. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
offline
Najveći hibridni brod na svijetu plovit će između

Hibridni pogon znaci da plovilo koristi vise od jednog izvora energije za pogon. Znaci, u ovom slucaju dizelski motor i baterije. Clanak je dosta lose (pretpostavljam) prepisan iz nekog izvora.

 

Svakako, sta se tice samog broda, moguce je dosta smanjit emisije. Iako su vec i sami zahtjevi kod gradnje novih brodova (svi motori s unutarnjim izgaranjem na brodu moraju zadovoljit Tier3 normu) dosta poviseni, ovo je svakako korak naprid. Dosta se vec radi i na uvodjenju vodika kao pogonskog goriva, ali i jos nekih alternativa. Dosta zavisi i o nacinu rada broda. Recimo kod nekih se brodova koji idu na duza putovanja koriste zmajevi koji dosta smanjuju potrosnju, dok upotreba solarnih celija nije toliko zazivila jer jednostavno ne moze dostavit dovoljnu snagu kada govorimo o ovakvim brodovima.

 

Ovo je super zanimljiva tema, meni posebno jer se direktno bavim time, ali steta da se ovako pausalno pisu textovi o tome bez detaljnije obrade tematike.

Obalo suncana, ti moj si cijeli svijet
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice