Minerali, minerali... koliko ih ima?

poruka: 3
|
čitano: 3.568
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Minerali, minerali... koliko ih ima?".
15 godina
offline
Minerali, minerali... koliko ih ima?

ključno je pitanje suvremenog biznisarenja (© pok. pankretić) koliko ih se može podvaliti pod uresno kamenje na nakitu i za koju lovu. žene, svrake i rakuni vole svjetlucave predmete. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
offline
Minerali, minerali... koliko ih ima?

Bio za vikend u Beču pa sam posjetio i prirodoslovni muzej i mogu reći da ima preko nekoliko minerala, četvrtina muzeja su razni elementi, u raznim kombinacijama, aka minerali/kamenje 🤣

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Minerali, minerali... koliko ih ima?

Najvažnije minerale možete vidjeti i u Zagrebu, u mineraloškoj zbirci Prirodoslvnog muzeja. No dobro, izložbe minerala postaju sve popularnije, najveća se održava u 10. mjeseca u Muenchenu (Mineralentage), obuhvaća šest velikih paviljona u kojima možete vidjeti sve, od minerala u prirodnom do minerala u izbrušenom stanju, a i kupiti ih za vrlo nisku cijenu. Ja kod kuće imam zbirku svakojakih minerala i stijena, jedna od njih je starija od nešeg planeta. Nažalost, kod nas se minerali kupuju jer se vjeruje u njihovu moć iscjeljivanja - za giht, reumu, slabru cirkulaciju, glavobolju itd., itd. No ako hoćete zagaziti u mineralogiju, trebate nešto o mineralima znati (naučiti), a prije svega nabaviti one najčešće, npr. kvarc, gips, kalcit, pirit. I nikad ne zaboraviti: mineral ima ime, ali i prezime - kemijsku formulu. Bez toga je mineral samo kamen u boji. 

 
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice