Microsoft vratio u ponudu Huaweijeve prijenosnike

poruka: 8
|
čitano: 2.199
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft vratio u ponudu Huaweijeve prijenosnike".
12 godina
offline
Microsoft vratio u ponudu Huaweijeve prijenosnike

Ovo se pretvara u dobru komediju.

 

Narančasti je pokušao ugroziti poslovanje jedne firme a ugrozio cijelu svoju ekonomiju.

A tek ovaj dio: Naime, Google je američku vladu već upozorio na moguće sigurnosne probleme s Huaweijevom nekontroliranom inačicom Androida, a sada i Intel, Xilinx te Qualcomm pokušavaju tihom diplomacijom isposlovati ublažavanje zabrane.

Izgleda da špijuniranje neće biti razlog Huaweijeve zabrane nego će ih baš zbog tog razloga moliti da nastave surađivati sa USA.

 

 
5 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Microsoft vratio u ponudu Huaweijeve prijenosn
Google upozorio na sigurnosne probleme. Iliti, ako huawei=kina raspali sa svojim softverom i svojim hardverom, usa vise nece moci spijati kao dosad, a google i mogao ispasti najveca kolateralna zrtva.
 
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Microsoft vratio u ponudu Huaweijeve prijenosnike

Masovno se hodočasti i protestira Trumpu zbog carina. Ne samo tekkiji:
https://www.politico.com/story/2019/06/17/trump-china-tariffs-companies-1532348

More than 300 witnesses are expected to testify over the next seven days, with representatives from sectors that include semiconductors, energy, plumbing, software, home appliances, sports equipment, boat manufacturing, chemical firms, pet supplies, bicycles and fireworks.

Microsoftu je, izgleda, posebno gusto; u zadnjih desetak dana sam primjetio jači trend reklamiranja novih laptopa sa predinstaliranim Linuxom, npr friško
Lenovo shipping Ubuntu Linux on 2019 ThinkPad P-series models

https://www.techrepublic.com/article/lenovo-shipping-ubuntu-linux-on-2019-thinkpad-p-series-models/

 

(...a ovo je bolje ne komentirati https://www.zdnet.com/article/cern-leaves-microsoft-programs-behind-for-open-source-software/ )

 

plus MS sam dovodi Linux u Windowse, tako da... ih razumijem :)

 

 

 

 
2 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Microsoft vratio u ponudu Huaweijeve prijenosn

Ima li informacija kad ćemo napokon moći napraviti upgrade svih naših android smartfona na novi Huawei OS ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2019 22:01 (AF139).
8 godina
offline
Re: Microsoft vratio u ponudu Huaweijeve prijenosn

...would not happen.

Ništa od toga, bar ne za naše tržište (osim ako Trump totalno ne popisdi, ali onda će ga Ameri maknuti, a Čina je dovoljno strpljiva tak da... teško).
Taj OS ("ARK") je ono, zadnji korak - ako sve ostalo zakaže. Jerbo, to bi značilo tihi rat s gugletom, a to ni Huawei ni Google žele /trebaju.

 

Hipotetski moguć scenarij je da EU (ponovno) pronađe netržišne ili sigurnosne boljke u Androidu pa (ponovno) kazni Google, a Trump na to lupi carine EU - i da onda naši EU mudraci direktno pozovu Huawei itd na alternativu... ali i to je gotovo pa nemoguće. Samo bi se zamijenila košara za jaja (kurta-murta). No tko zna.

10 godina
offline
Re: Microsoft vratio u ponudu Huaweijeve prijenosn

Nema tu šta Google prosvjedovati , ima i smartfona koji ne koriste android (pa i microsoft) kao i TV smart koji ne koriste Google TV.

Monopol se ne podržava svugdje , a i novi OS za smartfone može raditi druga firma u Kini ili EU a među korisnicima može biti tko god hoće pa i Huawei . Po takvom razmišljanju Microsoft bi rušio druge OS kao Linux , Mac OS itd..

8 godina
offline
Re: Microsoft vratio u ponudu Huaweijeve prijenosn
AF139 kaže...

Po takvom razmišljanju Microsoft bi rušio druge OS kao Linux , Mac OS itd..

 Pa nije da nije probao. 

 

Ha gle, vjerojatno će Huawei ARK / Hongmeng OS polako gurati samo u Kini (i "emerging markets"), bar dok ga ne nadopuni s nekim bitnim fićrom koji Google Android nema. Ili dok G. Android ne postane loš / očito lošiji izbor. Npr: ponudi u EU isti model moba, ali u 2. verzije: jedan s klasik Androidom OS i jedan sa ARK OSom. I onda ispadne da je ovaj potonji brži, stabilniji, manje guta bateriju itd. E, tada bi nastala frka.

 

Microsoft je svojedobno navukao čitav planet na Windows (bar za desktop računala). Kad i ako onih "tričavih par drugih milijardi" počne bježati s Windowsa, i onda to postane fancy trend (CERN!), teško ćeš ih opet upokorit natrag. Sigurno ne "carinama" i "patentima". :)

12 godina
neaktivan
offline
Re: Microsoft vratio u ponudu Huaweijeve prijenosn
Kako oni kažu jesen/zima ove godine najranije po pitanju svega.
Svaka akcija ima svoju reakciju.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice