I konferencija Google I/O žrtva je koronavirusa

poruka: 8
|
čitano: 2.211
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I konferencija Google I/O žrtva je koronavirusa".
9 godina
offline
I konferencija Google I/O žrtva je koronavirusa

To je to, gasite internet da se korona ne širi. 

 
1 0 hvala 0
12 godina
offline
I konferencija Google I/O žrtva je koronavirusa

Pokradeno s reddita

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
offline
I konferencija Google I/O žrtva je koronavirusa

nek zovu građanku kokošindu g.k.: "pjevanjem" će ubiti ili učiniti 100% invalidom svaki virus. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
online
I konferencija Google I/O žrtva je koronavirusa

Ovo s virusom je dokaz koliko je društvo tj. naša civilizacija ranjiva. Ponajviše mislim na gospodarstvo i ekonomiju koja će biti pogođena (u biti već je). Što tek da je u pitanju stvarno neka gadna, smrtonosnija bolest... Ranjivi smo i sve se može vrlo brzo izokrenuti u slučaju neke globalne katastrofe. Puno onog što uzimamo i shvaćamo olako bi moglo biti nedostupno u tome slučaju i onda bi vidjeli što je to život. Tj. što ponekad donosi. Razne tragedije više ne bi gledali samo na ekranima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: I konferencija Google I/O žrtva je koronavirus

Ma nije to, nego to što svijetom vlada idiokracija. Političari su prvo zanemarivali prevenciju, a sad su skočili na "ionako je prekasno" i izvlače pare za saniranje štete.

Tu su svi koordinirani, od Italije, Francuske do USA.

Bili bi i naši (ofkors), ali je i zadnjem Plenkiju jasno da ako nam sad turizam vrisne možemo svi zajedno otići u 3 Irske materine.

Čekam samo ovog Kalimera od Vučića da počne dramati, prije tjedan dana se šegao i kikotao na konfi o virusu. Jbt doveo si je zemlju u stanje da se jedva bore s šugama iz 19. stoljeća / 3. svijeta kad im nalete, a kad mu ovo eksplodira neće mu 3 Putina pomoći.
Ali će izvući od raje pare za svoj BG@H20, "sve u borbi protiv COVID-19".

 

USA: skoro do prije tjedan dana, Trump je pričao da je to obična gripa i da će magično nestati sama od sebe - do Aprila (travnja).

Onda su pozvali ljude da ne prate tv i medijske obavijesti o koronavirusu  , "jer je to sve izmišljeno kako bi se naudilo Trumpu".

 

I onda imaš situaciju da se prije cca tjedan dana u Kaliforniji "pojavio" zaraženi, "a ne zna se odakle" (jer je sve ostalo, tih par desetaka s kruzera negdje, kao, pod kontrolom).

 

Tjedan dana kasnije (danas), samo u Kaliforniji prvi mrtvi i preko 50 zaraženih, raširilo se preko 17 sav. država. A USA ne samo da je naglo u neslavnih top 10 po broju zaraženih, u trocifrenim brojkama, već ima više umrlih nego li Njemačka, Francuska, Španjolska i Japan zajedno (ok, danas umrla nova 3 u Francuskoj pa im je malo popravilo score).

I sad izvanredno stanje, Kongres odlučio dati 8+ milijardi $ za "borbu", a dat će i još, bit će još toliko. Trump se naravno slaže. "Rade odličan posao". 

Glavno da im je, inače, osnovna zdravstvena zaštita "preskupa".

 

USA je ekstremni primjer (gluposti) ali nije bilo bitno drugačije ni u Kini, ni Italiji itd. Njemci su se malo ozbiljniji (kao i uvijek) pokazali, trpaju ljude odma u logore :D oops karantenu, odmah infuzije, protuupalni lijekovi, "umjetna pluća" ako treba...

Njemačka: 545 zaraženih, 0 umrlih. USA: 221 zaraženi, 12 umrlih. ILI: 0% vs 5,5% umrlih (a globalni prosjek do 2% iirc).

Amerika, obećana zemlja.

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

 

12 godina
offline
Re: I konferencija Google I/O žrtva je koronavirus
Sve u svemu, naši su odlično reagirali, posebno kad gledamo taj "napredni zapad" koliko god kenjamo nekad po zdravstvu, još je uvijek ostalo profesionalaca koji mogu racionalno pristupiti problemu.
Halo Bing! Kako bratac?
 
2 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: I konferencija Google I/O žrtva je koronavirus
Hornet_93 kaže...
Sve u svemu, naši su odlično reagirali, posebno kad gledamo taj "napredni zapad" koliko god kenjamo nekad po zdravstvu, još je uvijek ostalo profesionalaca koji mogu racionalno pristupiti problemu.

 

"Naši"?

Bro, nije ovo tekma. :)

Naš narod, naši stručnjaci ili naš stečajni upravitelj? :D

Činjenično, da. No puno je tu i sreće (ipak smo skoro pa prvi susjed Italiji). Pogledaj kronologiju širenja kod  nas - evo 11. slučaj. Svi sve znamo, svi na oprezu, a ovo đubre se ne da, skače od "prvog susjeda" do "bliskog poznanika".


Dosta ti je da ovaj debil od Bandića opet neko majmunovo, seosku vatrogasnu zabavu organizira na Trgu i sve pada u vodu.
"Jer ti ne treba sapun, opereš se lugom, pepelom"... prva seljačina regije i licemjer. Skinuo opanke i na papke navlači neke paciottice, biagiottice, ali i dalje smrdi po blatu. Iz ušiju.

 

Hebeš ti profesionalce kad politika drži igru. Da je Sanader sad u sedlu, dajem jaja na panj da bi situaciju manipulirao, umanjivao, zajedno sa "HTV - katedralom duha"... sve dok ne bi nakon par tjedana ispljunuo "svi smo u banani".

Ista je stvar sada: kad se već ne može zaraditi na cjepivima, maskama i sl, ali nam budžet kritično ovisi o turizmu, p. izbori su za pola godine pa u biti vladar (koj god da je) nema izbora: sad samo mogu glumiti ekstra savjesne i odgovorne.

Sjeti se pozadine "sanacije" Agrokora (famozni e-mailovi): praktički je Dalićki i ekipi glavna briga bila čerupanje plijena. Ai nakon smjene nje, Ramljaka itd, imaš ovog Peruška koji s ekipom i dalje enormno zarađuje na bolesniku, dila sa strvinarskim fondovima, zadužuje nas i prolongira priču. Obitelj mu ne bi dala da im ovce čuva (isto kao i Bandiću), ali za ovo je super.

Nemoj mi reći da Plenki nije znao za to, nije odobrio itd.

Riba smrdi od glave, oduvijek.

Isto je i sad, samo imaš uvjetovanost čekićem i nakovnjem (a mi između) pa smo "uvjetovani" biti ekstra savjesni i odgovorni.
Markotićka, Beroš itd su profesionalci i skidam im kapu, a sreća je da smo se Kujundžića (bar privremeno) riješili.
Beroš je drama queen ali to je najmanje što možeš političaru zamjeriti u ovoj situaciji.
Da ne aboliram "lijevicu":
Baš me zanima, ovi drkoši iz esdepea, da su sad na vlasti, kako bi hendlali situaciju. Rajko (ne Ranko!) Ostojić bi već bio nulti pacijent, koliko je sdrkan.  

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2020 13:55 (Zechina).
12 godina
offline
Re: I konferencija Google I/O žrtva je koronavirus
Zechina kaže...

 naši, mi kao narod - tj, ljudi u upravi javnog zdravstva, ne ministar i pomoćnici nego onaj sloj profesionalaca koji nisu toliko pod utjecajem politike kao što je to vršni sloj, ak se kužimo.

plenki je izuzetno oprezan i diči se hrv poviješću i dubrovačkom karantenom kao prvom takvom u svijetu, imamo povijest i iskustvo iz nas bla bla srač.

 

visi sezona o jako tankom koncu, pare više neće kapati ako izbije stvar kao u italiji, pa se izrazito pazi na oboljele, njihove bližnje, kontakte itd.

agenda se vidi iz svemira, ali na koncu daje ipak neki rezultat, barem za sada.

 

igra oko agrokora, isto kao nekad oko peveca, prije toga industrogradnja/izgradnja ranih 90-ih... je samo igrokaz za javnost. ako nisi blizu korita da i sam omastiš brk -  gledaš predstavu.

bandić zna da mu je kraj puta i sad trabunja. da su ga htjeli maknut pred 10 god - mogli su ga komotno. kaj tada nismo imali prisluškivanje linija nego smo morali golubove hvatat?

 

Halo Bing! Kako bratac?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice