Kako često mijenjate mobitel?

poruka: 65
|
čitano: 15.123
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako često mijenjate mobitel?".
14 godina
offline
Kako često mijenjate mobitel?

Kada mobitel ne moze durat na bateriji bez punjaca onda mjenjam isti ako je sve drugo ispravno. Imao sam prije Samsung Galaxy Note9 jer mi je 10 bio preskup iPhone SE i koristio ga 5-6 godina sve dok se zvucnik nije poslije ciscenja dosta slabije cuo te eno ga doma kada trebam nesto nabrzinu natipkat 1 prstom a neda mi se u ruku uzeti sadasnji televizor.

 

Sa Galaxyem sam zadovoljan jer baterija mi traje cijeli dan dok dodje tek kasnije navecer na 9% te kada ga stavim puniti pa je za sat i pol je pun do vrha. Na njemu se ne igram, ne ganjam 4G da bi procitao mejl i odgovorio jer dovoljan mi je i 3G za to a kada sam kuci tako i tako je na kucnom wifiju, u 6 mjesecu ce mu biti 2 godine od kako sam ga uzeo - za mene dovoljno dobro i trajat ce nadam se jos jako dugo.

veni vidi didici
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Kako često mijenjate mobitel?

Četiri puta godišnje ako računam ove zamjenske iz NOA-inog servisa.

 
4 0 hvala 3
14 godina
offline
Kako često mijenjate mobitel?

nekad davno sam flagshipe mijenjao i po 2-3 puta godišnje. Bilo je napretka pa se isplatilo. Kad sve dosegne upotrebljivu razinu onda napredak više i nije tako bitan, pogotovo što nema novih featurea samo poboljšanje starih. Sad imam običan Samsung A70 već skoro 2 godine i uopće ne vidim potrebu za zamjenom za nešto drugo ili skuplje. Dok radi, radi... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Kako često mijenjate mobitel?

Od negdje 5. razreda do početka prvog srednje imao nokiu s tipkama koju nisam ni koristio, a onda sam se počastio Lumiom 520. Imao ju dvije godine dok nije otišla baterija (valjda, nisam ni istražio pravi uzrok), pa sam prešao na Huawei p9 lite (iako je dobar dio razreda imao mid-range, pa čak i high-end mobitele, mislim da sam prvi imao mobitel s čitačem otisaka prstiju ). Na drugoj godini faksa sam prešao na RN7 jer je p9 lite počeo imati teških problema s baterijom. Trenutni mislim držati dok ne završim faks što znači barem još godinu i pol dana.

 

Znači, ako nema većih problema(tu primarno mislim na bateriju), planiram ih držati  4, max 5 godina, a onda mijenjati. Kupujem samo mid-range jer za njih imam novca, a o high-endu ni ne razmišljam jer: a) škrt sam dati više od 2000 kn (+/- 200kn)  i b) ne treba mi barem pola pogodnosti koje high-end mobiteli nude u usporedbi s mid-rangeom.

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. Non bene pro toto libertas venditur auro. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2021 19:07 (LLAMABOY).
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
offline
Re: Kako često mijenjate mobitel?
Apachy kaže...
Prvi mobi mi je bio tamo negdje 2004-2005, roditelji kupili kad sam zakoracio u srednju, Siemens c60 (dušio sam ga sa stack attackom), onda dalje Ericsson k750i (nevjerojatna kamera za to vrijeme), samsung Galaxy fit (prvi smartfon, kamera osjetno lošija od eriksona, užasan tft ekra , al taj prvi wow sa tipkanjem po ekranu), lumia 520, lumia 730, redmi note 4x, redmi note 5 pro, redmi note 7, mi a3, pixel 3a, iphone 11, oneplus 7t, i sada trenutno na oneplus 7t pro...

Trenutno sam zadovoljan, ekran bez rupa i fleka na vrhu, baterija još uvijek ubija, kamere odlična za neko fotkanje za uspomene... Preskočio op 8, budem i 9, ne vraćam se više na oklještaren ekran.

 Također kao ti, ali godinu dana ranije upisao srednju ... također imao prvi smatrphone Samsung Galaxy fit, ali mi je trajao 6 godina. Zamijenio sam 3 baterije (znači s kupljenom), svaka po 2 god. Problem je bio veći što je pred kraj youtube app otkazala poslušnost starom gingerbread, a i počeo se sam gasiti zadnji mjesec. Sad imam 3 godine već LG K10 2017, i uredno baterija drži, a već imam i zamjensku. Nekako mi je i nezgodno kad sve podesim na njemu mijenjati tako često mob, a i financije nedaju. Znači 2 smartpohe do sada.

 

I čitao sam vijest gdje EU traži da se baterije moraju moći mijenjati, slažem se s time.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice