Josef Prusa predstavio open source SLA 3D pisač

poruka: 3
|
čitano: 2.444
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Josef Prusa predstavio open source SLA 3D pisač".
15 godina
offline
Josef Prusa predstavio open source SLA 3D pisač

užasna je to agonija kad imaš samo toliko love viška da se ne možeš odlučiti između ajfona i ovog pisača (čak i ako se u izračun uzme oportunitetni trošak). istina, ajfon može sve, a ovo samo nešto (fluidno) tamo ispisuje, nema ultraturbospešl kameru i odbija poslužiti kao telefon. a ne znam. razdire me to. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
offline
Josef Prusa predstavio open source SLA 3D pisač

može li se taj neiskorišteni ostatak tekuće smole ponovo koristiti? Koliko to jedno punjenje smole košta?

 
0 0 hvala 0
16 godina
online
Josef Prusa predstavio open source SLA 3D pisač

To bi i mene zanimalo, pošto se "ispis" polako "izvlači" iz smole logično bi bilo da se preostala smola može koristiti u novom ispisu. Da propada ne znam kako bi ispis funkcionirao. Jedino pretpostavljam da ne bi bilo loše prekriti printer nečim neprovidnim dok nije u upotrebi pošto je smola UV reaktivna, vjerojatno je ova narančasta kutija UV filter, ali opet, sigurno je sigurno.

Što se cijene tiče evo par primjera od firme gdje nabavljam klasični filament

https://www.3djake.com/resin?&f%5B26%5D=44

uglavnom, veselo :D. Treba pričekati 3-4 godine da se kinezi prihvate kopiranja ovog gore modela i sruše cijene jedni drugima kako se desilo sa FDM Prusa i3 printerom. Ima sada za nabaviti solidnih FDM printera za cca $200, npr. Creality Ender 3 (maks. volumen 220x220x250 mm), ili Ender 2 za cca $150 (maks volumen 165x165x220 mm). Ako netko treba veće za cca $350 ima Tevo Tornado (koji je klon Creality Ender-a CR10) sa maksimalnim volumenom 300x300x400 mm. Ja imam Tevo Tornado i Creality Ender 2, oba sam kupio na Aliexpress-u sa EU skladišta (Njemačka) pa dođe za maks tjedan dana i bez carine :).

Moj PC  
0 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice