Inteligencija se može procijeniti pomoću VR igara

poruka: 4
|
čitano: 6.076
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Inteligencija se može procijeniti pomoću VR igara".
13 mjeseci
offline
Inteligencija se može procijeniti pomoću VR igara

Hoce i igre da nam kompletno upropaste. E pa neces, mater svoju treniraj u VRu.

 
6 0 hvala 0
15 godina
offline
Inteligencija se može procijeniti pomoću VR igara

Tamo od 2016.-2020. mi je VR bio ineresantan. I sam imam prvi PSVR, a evo, nisam ga koristio od ljeta 2021. A onda, bilo zbog pandemije ili same činjenice da se pojačano "gura", mi ide na znate već što. Što će mi virtualni svijet - Metavese i virtualni likovi tj. avatari... Ma nemoj me da ne kažem što.

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
offline
Inteligencija se može procijeniti pomoću VR igara

"Već postoje neke tvrtke koje takozvane ozbiljne igre koriste za zapošljavanje." 

 

Mislim, uvježbani si gejmer, i onda je pretpostavka da ćeš biti vrhunski varioc u brodogradilištu, ili će te uzeti neka vrhunska odvjetnička firma, jer dobro rokaš u VR igrama. 

合氣道 Konačni cilj svih živih bića je neprestana potraga za srećom. Znanstveno dokazano na miševima.
 
2 0 hvala 0
15 godina
offline
Inteligencija se može procijeniti pomoću VR igara

-nalbolji lakmus papir je .. lakmus papir, tj možemo i njime procjenit inteligenciju.. možemo i paušalno, odokativno, možemo rasistički-obojano, možemo dogmatski, možemo procjeniti na tisuće načina 'ono-one druge'.. pri čemu ne ulazim u točnost same procjene a lakmus papir ako damo osobi i ona ga recimo proguta, tad se smatra neinteligentnim, .. osim ako je to osoba pred sudcem s papirićem na kojem piše presuda 'kriv'.. tad je vrlo inteligentan mada je napravio identičnu stvar kao ona osoba koju bi proglasili glupom.

 

-postoji li univerzalna inteligencija? preživljavanja, života, svemira, npr glista ili vrba, žive, prilagođavaju se okolišu, dok su dinosauri izumrli, opet ne zbog pameti-gluposti nego kataklizmičke pojave kojoj se nisu mogli prilagoditi kao glista.. odnosno gledamo li inteligenciju kao zapadnjaci, današnje društvo, na nekom kvizu-znanja ili po shablonskim pitanjima za mensu gdje se recimo traži znanje nabrojati gradove zapada, povjesne ličnosti, no ne istoka, komunizma i sl. .. odnosno sve je pretežno globalno američanski ili glupo-pogrešno, pa je tako za nekog bantucrnca u srcu đungle nevažno zna li nabrojati države usa abecedno, čak zna li abecedu, no zna zapaliti vatru, uloviti fastfood i preživjeti u đungli dok turist koji dođe sa zapada već nakon 3 dana umre od žeđi ili nakon tjedan od gladi.. što je zapravo glupo ili neznanje ili točnije neznanje-neiskustvo života u datoj okolini, preživljavanje.. kao temelj svega, dok ostalo kao kultura-povijest idu u nadogradnju, bazne industrije i tercijalne-uslužne itd.. odnosno može se reći (pogrešno) da je rudarenje krampom glupasto u usporedbi s gledanjem exelica na burzi i sjedenju u fotelji.. no to nije inteligencija, to je samo radno mjesto, ponekad stvar diplome, ponekad prilike, nepotizma-uhlbizma dok će onaj bantu crnac imati posao smetlara a westernjak će mu biti direktor u zg holdingu.. opet ne zbog inteligencije nego tko je čiji, tko ima ili nema priliku a tako i procjena pameti-inteligencije ovisi o rakursu ili fotelji iz koje to kontempliramo, pa ćemo tako na trenutak pomisliti da je osoba na nekom kvizu pametna (jer nešto zna) ili glupa.. a to je puko štrebanje, biflanje, nešto što nije intelekt, tj bantu crnac iz priče neće znati datum dolaska kolumba, neće znati rezultat svjetskog prvenstva u nogometu-slučuhanju-gađanju paradajzima ili trke u pamploni.. no pogešno je tim kriterijem procjenjivati inteligenciju, bića.. odnosno možemo za bukvu reći da je glupa, jer.. ne zna nabrojati dinamovu generaciju? ili je osoba koja to zna pametna? .. ne, takva osoba je 'dinamovac' i možda najgluplja u svemu ostalom, no ako dobro svira gitaru može biti uspješan glazbenik rockbanda, može dobro raditi kolače i biti najpoznatiji frenč-kuhar mada radi isto što i moja baba-baka-nona, kuha.. itd itd.

 

-i tako do zaključka da je vr povezan s procjenom inteligencije ili da je to moguće.. moguće je svašta, možemo tumačiti sve kako god želimo pa i pogrešno.

-jednako bi (ne)točan naslov bio da je umjesto riječi VR upotrebljena bilo koja duga riječ, predmet, pojava.. npr duga na nebu ili kuhača za kuhanje.. no to je stvar medija, stvarati vijesti, kao i stvar znanstvenika koji moraju nešto istraživati, mjeriti, čak i gluposti bilo kao predmet studije bilo kao zaključak.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice