Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Međuna

poruka: 68
|
čitano: 14.298
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Međuna".
2 godine
neaktivan
offline
Re: Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Me
ihush kaže...

-želiš rapsravljati ili tvrdoglaviti? .. visokoškolstvo nije školstvo.. skup-podskup, školstvo je sveobuhvatno, visoko je završno, dio. .. dok je sam harward zapravo nepotreban kao ni iznos koji navodiš, jer i studij medicine košta, kao i za pilota itd..

 

-informatičar se ne stvara na kraju, nego u sredini, osonovno-srednje, to sve je školstvo, školski sustav uključujući i predškolski-vrtić naprosto vidiš riječ 'škola' ili univerzitet-koleđ-nešto.. tj to su nazivi institucija kao policija, ambulnata, autobusna stanica, dio grada-mjesta, usluga.. ništa samo za sebe i svi se nalaze uz cestu-ulicu, pormetno povezani inače besmisleni ako su npr na mjesecu.

 

-koliko godina imaju osobe s ovih-ovakvih natjecanja, olimpijada? .. hint, ispod 18 ugl. .. i ako ti to nije dovoljno objašnjenje zašto to nema veze s harwardom.. što dalje reć? :)

 

* dodatak

-tebi smrdi iz usta, .. . pa što?

btw, sam si napravio ispravak.. pa onak, hu kers kako se što piše, ..

 Nisi u stanju složiti dvije suvisle rečenice. Netko iz neke druge države bi možda pomislio da si na drogama, ali ekipa kod nas lako će prepoznati: ti si samo još jedan proizvod ovakvog sustava obrazovanja, stoga i ne čudi da ti malo teže ide sastavljanje suvislih rečenica.

Razlog više da se ozbiljno razmisli o kvaliteti naših škola, posebno onih "elitnih", poput MIOC-a, koje djecu pred maturu iz informatike uče gradivo sedmog razreda osnovne škole (vidjeti onaj moj post sa dva linka).

15 godina
offline
Re: Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Me

-ti nisi proizvod ničega.. isprdak, pa što?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
offline
Re: Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Me
pietro kaže...

Nije smiješno "kukati" nad školama i programima istih, nego je to upravo potrebno. Jer, ako se nitko ne žali, stanje će i dalje ostati isto. I ne, ne očekujem ja "svašta od tog formalnog obrazovanja", nego očekujem od njega upravo ono što mu je svrha a što on trenutno ne "dostavlja".

 

Zanimljiv je taj, na ovom forumu više puta ponovljen stav, "koga zanima - snaći će se". Po tome ispada da Janici Kostelić nije trebao trener da osvoji zlato, po tome ispada da je Sandra Perković luda što ima trenera - što će joj trener kad ionako sve može sama! Što će nogometnoj reprezentaciji pripreme, kad ionako mogu uzeti besplatni tutorial na youtubeu i naučiti sami igrati. Glupost!

 

OK, slažem se da će jako motivirani pojedinac i sam raditi na usavršavanju svoga znanja. To uopće nije sporno. No, nije li uloga škole motivirati učenike, ukazati im na to u čemu su dobri i dalje ih obrazovati i razvijati?

Ali, odgovarati na svaku kritiku škole riječima "tko ti je kriv, uči sam" promašuje poantu. A poanta je ta da su upravo škole mjesta na kojima bi se vidici trebali širiti, talenti prepoznavati i dalje razvijati.

Nažalost, MIOC nije takva škola, nego baš sve suprotno: MIOC je škola koja na lak način dobije već zainteresiranog i etabliranog pojedinca koji sa svojim (vanjskim) instruktorima (koji nemaju veze s MIOC-om) radi sam na sebi, a MIOC se nakon što on osvoji poneku medalju tada hvali na jeftin način, kako je, eto, dotični upravo njihov učenik i kako su baš oni zaslužni za njegov uspjeh jer su "najbolja škola u zemlji". Kajgod!

 

Nikola, sumnjivi ste mi s ovom retorikom. Da niste upravo vi onaj Nikola Dmitrović iz MIOC-a, siva eminencija ovakvog načina natjecanja (po sistemu ideje naše, benzin vaš)? Ako jeste, molim vas da razmotrite ona dva linka koja sam dao u prethodnom postu, i da osvijestite činjenicu da "obični" učenik u MIOC-u ne nauči ništa više od gradiva školskog natjecanja iz informatike za 7. razred osnovne škole, da počnete konačno djelovati u MIOC-u kao "narodni prosvjetitelj" a ne kao puki unajmljivač talenata "uzgojenih" negdje drugdje, kojima se onda samo na čelo nalijepi lažna etiketa "Made in MIOC"!

 

 nisam taj nikola, pietro ljubavi.

 

imas pik na neku skolsku ustanovu? ta to su samo 4 godine u cjelozivotnom ucenju koje kao informaticar moras svladavati inace - nisi informaticar.

ako te one poljujaju u nakani da se bavis tim poslom - za bolje i nisi.

jer u RL te docekaju igraci za istac - priglupi sefovi, plindraci tudjeg perja, ljigavi dupeuvlakaci s zestokim ambicijama, kreteni svakakvih fela koji ce te kociti puno efikasnije od amatera u skoli.

 

no zato je vazno je naci ekipu koja ti pase - od pravih kolega napravis prijatelje, nadjes poziciju koji te animira, izazove u poslu i dakako sefove koji ce prepoznati tvoj potencijal - ako ga imas - uzivas i zezas se.

to za pocetak, a kasnije kad razvijes poduzetni duh - postanes sam svoj sef i granica nema. ko ce te pitat za MIOC? pa imas svrsene odlikase MIOCa ovdje u urednistvu koji nisu znali izracunat povrsinu kvadrata. big deal.

 

po meni su sve te skole (a da faksove ne pominjem) mjesto zatupljivanja djece, tesanje krasnih radoznalih mladih bica u idiote. tko se uhvati na smolu tog sranja - najebo je iz mesta.

 

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2021 17:36 (nikola).
16 godina
offline
Re: Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Me
pietro kaže...

 

Što onda oni uče u tih 6 godina? Nemam pojma što uče, ali sasvim sigurno znam što ne uče: ne uče ono što uči Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić: njih elitistički treniraju najbolji profesori (koji nemaju veze s MIOC-om, ali se MIOC zato vrlo rado kiti njihovim perjem). A ostali "obični" učenici uče neko sasvim drugo gradivo, puno nižeg ranga. Diskrepancija između ta dva svijeta je ogromna i to je moja osnovna zamjerka ovakvom sustavu. Kao da postoje dvije kaste: jedna je ona u kojoj otac Dorijana Lendvaja (Vlado Lendvaj, šef informatičke udruge) osigurava svom sinu najbolje profesore i onda se kurči njegovim uspjehom, dok drugima pristup takvoj vrsti obrazovanja nije dostupan.

omoguci i ti svom, jer vidis da plain vanilla MIOC ne pomaze...

 

neka mi jave iz rezije kad ovaj dedukcijom "skuzi" ter nam otkrije o kojoj je kasti riec koja vlada svietom a pomenuti gospodin joj pripada. 

4 godine
offline
Re: Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Me
pietro kaže...

 A Harvard po tebi nije školstvo?

Ja bih rekao da jest. Harvard je vrhunsko školstvo

 Ti baš vjeruješ propagandi? Matematika i statistika na hrvatskim fakultetima su neke druge matematike i statistike u odnosu na hardvarske? I sve ostalo. Naše školstvo po tebi ništa ne valja, a na Harvardu predaju vanzemaljci. Pietro, pietro...

4 godine
offline
Re: Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Me
pietro kaže...

 poput MIOC-a, koje djecu pred maturu iz informatike uče gradivo sedmog razreda osnovne škole (vidjeti onaj moj post sa dva linka).

 Sjedni i napiši Fuchsu mail.

4 godine
offline
Re: Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Me
nikola kaže...
 ta to su samo 4 godine u cjelozivotnom ucenju koje kao informaticar moras svladavati inace - nisi informaticar.

ako te one poljujaju u nakani da se bavis tim poslom - za bolje i nisi.

jer u RL te docekaju igraci za istac - priglupi sefovi, plindraci tudjeg perja, ljigavi dupeuvlakaci s zestokim ambicijama, kreteni svakakvih fela koji ce te kociti puno efikasnije od amatera u skoli.

 


 

O, da, ali ne možeš ti to pietru objasniti. Tko pokuša, naleti na zid.

16 godina
offline
Hrvatski predstavnici osvojili dva zlata na Međuna

Prva i osnovna stvar zbog koje se ide na harvard jeste networking ilitiga ono sto u nas zovu veza.

 

Pa ja sam 80% testa iz osnova elektrotehnike sa MIT rijesio bez papira i olovke. U odnosu na nase ispite njihovi su osnovna algebra (barem ove osnove), kasnije se stanje mijenja sa raznim projektima itd...

PSN: user432b2b
 
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice