Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje u E

poruka: 101
|
čitano: 17.691
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje u E".
12 godina
odjavljen
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje

Da, isto kao i ekipa koja nosi gablec od doma na posa.

7 godina
protjeran
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Pored takvog legalnog HRT sadrzaja, jasno mi je zasto ljudi bjeze ka ilegalnom.
Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
12 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje u E

a pornhub? kako on stoji sa statistikom u hrvata?

Svaka akcija ima svoju reakciju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Radi se
15 godina
online
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Spacecraft kaže...
Cek, jel mi jos uvijek raspravljamo o negativnim stranama piratstva? Ja i moj novcanik ih jos nismo vidjeli.

ukratko: 

 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
9 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
jedan od problema je što 5 najboljih serija se nalazi na 5 različitih servisa, i onda bi trebao biti pretplaćen na svaki od njih.. nema smisla imati ni instalirano toliko aplikacija koje služe istoj stvari, a na plaćati sve to..

doslovno ispada jednostavnije otici na neku od web stranica tipa serijeonline ili episodews i imati sve na jednom mjestu spremno za stream gledanje..

ja bi čak platio npr. 100kn/mj da postoji legalno tako jedan servis koji će agregirati sve ono što valja a nalazi se porazbacano po nekim servisima.
a onda nek taj servis plati tih 10% sadržaja servisima s kojih je to preuzeo
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2020 11:21 (digitall).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
blackalbum kaže...
* * *

 eto baš sam se neki dan pretplatio na bitdefender za nekih 150 kn pet računala,plati pa se rugaj 

Malo offtopica ali života ti jesi li platio taj bitdefender? 

15 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
BlueMax kaže...

Ja piratiziram zato što mogu. Zato jer nam je zakon pun rupa i šanse da najebem su minimalne. TOČKA!

 

Ove gluposti kako piratiziramo zato jer imamo male plaće, Amerikanci imaju velike, nema sadržaja... su vam patetične.

Tim slijedom krali bismo i automobile jer, eto, Amerikanci imaju deset puta veće plaće od nas a automobili su kod njih puno jeftiniji.

 

Ja piratiziram i iz dišpeta. Zadovoljsvo mi je oteti koju mrvicu korporativnim govnima koji će iskoristiti svaku rupu u zakonu kako bi se bogatili na moj račun. A ja bi trebao biti ponizan?

 ne, pogrešan logički sklop-misao-polazište..

-ti nisi pirat, ne pritatiziraš, ostalo je pokušaj pokirća-opravdanja nećeg što misliš da je loše, malom plaćom i sl. čime moralno kažeš da si 'lopov'. Nisi.

-i prošli mjesec je jedna piratska (iliegalna, ne legalna) distribucija-mreža ugašena (mađarska), pirat-distributer.

-korisnik s tim nema veze, konzumira sadržaj, sve dok ne koristi nedozvoljana sredstva ne krši (neki drugi zakon) nema problema, naprotiv, pravo-zakon, konzumacija + osobne potrebe, što u svim uvjetima isključuje npr distribuciju. Distributer je taj koji krši zakon, ne konzument. Neovisno o npr cijeni, može dijeliti free ili naplatiti kunu-više.. cijena s tim nema veze i time nije kriterij djela-zakona, tj osnova djela je distribucija zakonom zaštićenog sadržaja bez dogovora-ugovora-dozvole vlansika, dodatno, ilegalan biz nije registriran i time porezni prekršaj jednako kao npr švrerc ili utaja poreza. Ako distributer ima ugovor s vlasnikom tad nije pirat, ako plaća porez nije ilegalan posao, to dovje s korisnikom-konzumentom nema nikakve veze i konzument sadržaja ne kriši time ni jedan zakon, naprotiv, ima pravo i to kaže zakon kao što potvrđuju svi sudovi ...

-to što misliš da si postao pirat, nisi, osim ako (re)distribuiraš i sl. tad jesi.

-konzument ili korisnik bilo koje usluge-servisa (pa i fizičke trgovine ili kafića, gledatelj na stadionu nogometa, korisnik-konzument) nema nikakav mehanizam kontrole-provjere jel npr dinamo platio porez, jel netflix ima ugovor za neki film itd. odnosno ako je to kao reklama u medijima tad znamo, no to je reklama ne nešto što konzument može ili treba provjeravati, jednako kao što ne ide po drtovinama-kafićima ili ne pita taxistu ima li vozačku i taxi licencu, sjedne i vozi, plati, to je korisnik.

+ važno, rtv pristojba i zamp, globalno (ista pravila za sve, 99% država kao i vlansika prava, zanemariv broj izvan tog sustava) koje plaćam mi daju to pravo, dok šetam parisom, londonom, bukureštom ili desincem.. kao i snimiti, slušati u društvu kao kuća, ne javno izvođenje tj znamo razliku, .. tj ne smije se miješati konzument i positovijetiti ga s piratom, pod istom optužbom, tj kao da karikirano silovanu osobu optužimo za silovanje jer je sudjelovala u djelu. Glupost-izvrnuto.. no naravno pod dugogodišnjim propagandnim guranjem BSA i ostalih koji stoje iza takvih paušalnih tumačenja. Plašenje 'to je vuk'.. metodom, iz osobnih interesa zainteresirane strane, dok čak suprotno dokazuje eu studija, tj da i piraterija povećava prihode vlasnicima, ali naravno više bi dobili da se ta količina prometa kanalizira ugovornim-zakonitim kanalima distribucije vs piraterije gdje oni ne dobiju više kao ni država porez.

 

- dokaz? tko je uhapšen u prošlotjednoj akciji? distributeri, ni jedan korisnik-konzument, štoviše, ni jedna osoba nije dobila čak ni recimo upozorenje, isključivo pirati.. ili treba opet objašnjavati što termin pirat-piraterija znači?

- ne miješati s npr njemačkom-torrent kaznama, jer torrent=distribucija=pirat, recimo rečenica koja će svima biti jasna, jasnija nego gornji text-plahta :) ..

 

Envy kaže...
ned kaže...
Ilegalan streaming je krađa. * * *

Nitko ne govori o tome da li je piratstvo legalno moralno ili što već.
..

- piratstvo nije legalno, time ni moralno, odnosno ovisi, jer i robin hood je lik kojeg tumačimo pozitivno pa je etika-moral nešto čudno, za svaku osobu može biti drugačije.. i zato se držimo zakona, koji kaže (iznad). Tema je na temelju zakona, ne etike-morala ili osobnog mišljenja. Etika-zakn? RobinHood je lopov i ubojica predstavnika zakona, dok je AlCapone utajivač poreza (jer ubojstva nisu dokazali..), dok je maminjo nedostupan pravosuđu i ima poreznih problema .. po tome je alcapone etički najprijvatljivija osoba.. no on je dno-dna, ubojica, najniži etički nivo dok je robinhood suprotno-uzor i zaštitnik pravde-sirotinje itd. Zato ne možemo etikom suditi zakone, tj zakoni imaju u sebi i etičku normu, ali samo dio, ne osnova. Osnova je djelo, vlansištvo itd.

- distributer s ugovorom je legalan, bez ugovora je pirat. Dodatno porez-država tj registriran biz+porez ili utaja-šverc i sl.

- ima li neka radio-tv stanica pravo emitiranja? ima li neki online servis? .. za fizičke trgovine-usluge registriane u hr ili eu možemo i provjeriti registrciju na trgovačkom sudu sjedišta, no za globalno online to ne možemo, niti trebamo tj nisu građani-korisnici ti koji nešto trebaju kontrolirati nego to radi država, policija-vlast-porezna.. i oni imaju moućnost, mehanizme-alate i zakonske ovlasti dok mi ništa od tog nemamo, osim prava knzumiranja svega što nam je dostupno, ukoliko pri tome ne kršimo neki zakon (banalno objašnjeno, mogu u kafić, ali ne ako je zatvoren, tad je to provala, drugo djelo tj nije tad konzument kriv za piće u kafiću nego za provalu u tuđe vlasništvo bez dozvole vlasnika). Čak naprotiv, osim javno dostupnih podataka, sve ostalo je moguć problem GDPRa ili tajnosti poslovnih-privatnih podataka, stvar vlasnika-ugovora (kao npr iznos ugovora-franšize ili popis klijenata..), dok se obične osobe ne smiju baviti detektivskim poslom, isttražitelji ili prikupljati podatke bez odgovarajuće dozvole-zakona, .. time korisnik-konzument-građanin zakoski nema ni jedan isntrument kojim bi npr provjerio plaća li neki servis kao netflix npr porez.. odnosno, maminjo-dinamo, nije gledatelj postao pirat ako je gledao utakmicu na stadionu neovisno jel kupio kartu ili je dobio kao poklon od djedmraza tj cijena ulaznice. itd. itd.. to je stvar vlasti i vlasnika prava, ne konzumenta. Ne miješati (kao što to namjerno radi BSA, dok im u tome pomažu mediji kao i bug, koji kao IT časopis može malo o toj problematici no u 30tak godina osim pamfleta ili promo ni riječi, pravno, ne naručeno-plaćeno..).

 

edit: .. + uhvaćeni priati nisu kažnjeni zbog nemorala, nego zbog distribucije, kršenja autorskih-vlansičkih prava vlasnika, rada na crno, tj konkretni zakoni, ne moral pa je ta rečenica nepotrebna kao pitanje, odnosno možemo tako o moralu poslodavca koji daje male plaće ili pekara koji vara na porezu-proizvodima cijenom dok u crkvi nedeljom kriminalci daju milodar.. no pirat je konkretan termin, ne onaj s kariba i doba jedrenjaka.. digitalije soft+audiovizulani sadržaji tj ZAMP, koji eliminira sve etičke dileme konzumenta, dok svi sudovi-zakoni kažu da je to OK, presude (ako do suda dođe) itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2020 12:40 (ihush).
12 godina
odjavljen
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Ukratko, ne može mi nitko ništa ako ga koristim, a kriv je zapravo onaj od kojeg sam skinuo muziku, app i sl.?
10 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Apachy kaže...

Ako hoces seriju koju nema netflix, jedan mjesec njima otkazes pretplatu i uzmes drugi servis ili taj drugi uzmes free trial... Ima dosta kombinacija i nikako ne moraš placat 500kn da gledaš sve kaj hoces.


 

Daj mi reci jednu stvar, tako ti svega.

 

Koja je razlika između serijalne monogamije po besplatnim trialima kako tebi paše i piratluka?

15 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Dex.pwn kaže...
Ukratko, ne može mi nitko ništa ako ga koristim, a kriv je zapravo onaj od kojeg sam skinuo muziku, app i sl.?

 banalan odgovor bi bio da.. no (ipak sam to ja..) :))

-ovisi, o načinu-alatima-sredstvu.. tj kad nešto skineš od nekud.. DL, ili torrent? Ako je torrent tad je kazneno djelo distribucije, tad si pirat jer nisi registriran za distribuciju niti imaš ugovor-dozvolu vlansika. ... čak, ako skidaš od legalnog i recimo platiš i imaš račun.. jer to je torrent (i zato nema ni jednog komercijalnog sadržaja distribuiranog torrentom jer bi svi konzumenti bili pirati, pa tako kad skidaš npr win10 iso s ms stranice nije torrent, dok ako skidaš iso ubuntua može biti tj nije komercijala i vlansik dozvoljava. To je ono što te pravno čini piratom, djelo-distribucija (ili crack i kršenje copyrighta o čemu sad manje govorimo, nije tema tj više soft nego AV sadržaji kao streaming servisi).

-ispada da je važan način kako do nečega dođeš.. no i to je zapravo zakonski logično, npr imaš ulaz u kino i izlaz, kao banalni primjer.. ne možeš ući na izlaz, tj moraš na ulaz, ulaznica, .. ako provališ taj je provala, ako nešto ukradeš tad je krađa, ako provališ i ukradeš tad je provalna krađa itd. i to što imaš ulaznicu ne znači da možeš ući bilo kad, bilo gdje na bilo koji način, nego pridržavajući se pravila kao ulaz, radno vrijeme itd.

 

-krosniik-koristi/konzumira. Ne smije pri tome prekršiti neki zakon, npr provaliti (hack-crack) ili distribuirati-javno izvoditi (zviždanje dok hodaš ulicom je pravno upitno.. no nitko nije kažnjen no ako si ulični pjavač možeš biti ako ne plaćaš zamp  tj nisi u sustavu zampa itd).

 

+ u pitanju kažeš, ako koristiš.. to je drugi dio, odvojen (pirat ne mora koristiti sadržaj tj nema veze s piraterijom, ali ako crackaš tad je to kršenje copyrighta pa je pirat po drugom djelu-osnovi). Možeš skinuti adobe paket-trial 30 dana.. ako koristiš to je ok, ako crackaš tad si pirat jer si prekršio uvjete koje postavlja vlansik i zakon-copyright.

- medijski sadržaji se ne korsite (osim sredstvo rada) nego se konzumiraju (slušaš-gledaš), software koristiš. Soft je pridošlica-mlađi i ne odnose se svi zakoni na njega, tj soft to traži i izjednačava se ali nije u zampu gdje su autori.. i ne naplaćuje se zampom nego licencama. Slično soft-AV ali nije isto, nije RIAA itd.

-za korištenje nečega trebaš dozvolu vlansika, auto-stan, software.. licenca, nemaš vozačku-kazna, voziš tuđi auto bez znanja-dozvole vlansika-kazna/krađa no to je materijalno dobro, dok s intelektualnim nije tako jasno.. no recimo da je isto-slično.

-razlika, npr račun je dokaz kupnje, moraš imati račun do izlaska iz trgovine kao kupac robe i na izlazu ako nemaš račun inspektor te može kazniti, kao za krađu, odnosno time prisiljavaju trgovca na izdavanje računa (porezna).. nakon što se udaljiš par metara možeš baciti račun i nitko te više nema osnove optužiti za krađu tj ne moraš dokazivati nešto računom, ali ga je poželjno imati-sačuvati (jamstvo i sl.). dok firme moraju imati, tj knjigovodstvo i sve račune moraju čuvati 10god.. tj kad inspektor traži neki račun ako ga nemaš kazna. Tužba vlansika za korištenje praktički osim par primjera ne postoji, isključivo te kazni porezna, sad carinska, jer nemaš ''papire'' tj porezni prekršaj (ne po osnovi piraterije.. mada ti i to mogu natovariti i platiš kaznu, automatizmom jer je dio kaznenog zakona i ne treba tužba vlasnika-druge strane, no to opet plaćaš državi, ne vlasniku koji ako želi može tužiti.. ne tuže).

-jasnije? :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2020 13:01 (ihush).
10 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
No morals, no problem.
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje

Torretni nisu ilegalni. To je način razmjene podataka, tj p2p. Mogu ti podijelit neki svoj rad tako.

To što se najviše koriste kod dijeljenja nelegalnog softvera je drugi problem

11 godina
neaktivan
offline
Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje u E

Kad je beg bio cicija... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Dex.pwn kaže...

Torretni nisu ilegalni. To je način razmjene podataka, tj p2p. Mogu ti podijelit neki svoj rad tako.

To što se najviše koriste kod dijeljenja nelegalnog softvera je drugi problem

 -vidiš kako si površan-šalabajzerski.. govorimo o zakonu, ne slično, nego precizno.

-tad navedi gdje ja kažem da je torrent (tehnologija) ilegalan? -čitaj s razumijevanjem + precizno, jer to je kao matematika, zakon, ne slično (mada ti možda tako zvuči, tj to znači da nisi dovonjo sazrio za temu, uči.. naučit ćeš) :)

-distribucija sadržaja torrentom. To kažem, komercijalnog, to kažem.. pa provjeri. Jasno? Čak dam i primjer win-ubuntu kao razliku, jer win je komercijala, ubuntu free + vlansici koji dozvoljavaju. Jasnije?

-ubaciš da možeš p2p podijeliti neki (svoj) rad tako.. da a razlika je u zagrdi, svoje-tuđe, tj vlasnik. Pa ponovo pročitaj i vidi što kažem, naučit ćeš... :)

- + ako si vlasnik sadržaja koji je komercijalan, tad prije moraš naučiti pravo-zakon-pravila nego što u to kreneš, tj tad ćeš primijetiti da ni jedan vlasnik komercijalnog sadržaja ne distribuira torrentom osim u nekoj internoj-zatvorenoj mreži što je tad sporedno, jer nije javno dostupan servis. (jednako da kažeš dostava poštom ili pizza-biciklista donese kao kurir..). Dok se u temi govori o javno dostupnim servisima, streamingu i sl. kao yt-netflix i pirati-distributeri. Vlasnik koji i komercijalu tako distribuirao bi stvorio pirate umjesto korisnike.

 

-opet banalno (da precizno razumiješ razliku) možeš sam skinuti win-iso, legalno-legitimno, mogu i ja, svatko za sebe, ali ako ja skinem i dam tebi, tad postanem pirat ili distributer, ovisno imam li odgovarajuće papire ili ne. Korisnik nema pravo distribuirati, ima pravo konzumirati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2020 13:13 (ihush).
13 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Dex.pwn kaže...

Torretni nisu ilegalni. To je način razmjene podataka, tj p2p. Mogu ti podijelit neki svoj rad tako.

To što se najviše koriste kod dijeljenja nelegalnog softvera je drugi problem

 Torrenti kao takvi su legalni, ali za tebe to prestaju biti ako skidaš (a samim time ujedno i dijeliš ili seedaš nelegalan sadržaj jer torrenti tako funkcioniraju). U nekim zemljama EU se dobivaju kazne od tisuću eura na više za skidanje (ujedno i dijeljenje) jednog običnog filma ili pjesme putem torrenta. To što se u Hrvatskoj to ne kažnjava ne znači da je legalno.

 

Isto kao što Kodi kao program nije ilegalan ali znamo za što se koristi i koliko puta su pali razni addonovi.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
10 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
ned kaže...
Ilegalan streaming je krađa. Velika ili mala zavisi od točke gledanja. Ako ste netko tko živi u zemljama trećeg svijeta željan svjetla Hollywood a jer to niste u mogućnosti uraditi na legalan način to se da progledati kroz prste jer vlasnik autorskih prava tu ništa i ne gubi. No ako ste u zemljama gdje su ti sadržaji dostupni na legalan način onda to i nije mala pljačka. Uzmite da dnevno gledate jedan film odnosno 365 godišnje pomnožiti to sa cijenom kino karte za cifra i nije tako mala. Zaista, neko je uložio silan trud i novac za proizvodnju tih sadržaja i stvarno je dno dna to ne platiti.12 €/mjesečno na četri 4K ekrana nije više nedostupno, zar ne?

 

Malo si se zajebunio u logici. Zapravo, radi se o istoj temeljnoj logičkoj pogrešci koju primjenjuju svi internetski lovci na vještice.

 

Recimo da netko gleda po jedan besplatni, pardon, piratski film dnevno.

 

Sad recimo da mu se ta mogućnost totalno ukine.

 

Hoće li taj netko doista nastaviti PLAĆATI po jedan film dnevno?

 

I to po cijeni karte za kino???

 

Definitivno neće. Nitko nigdje ne ide svaki dan u kino.

 

Taj netko jednostavno će gledati manje filmova, ili ih uopće neće gledati. Svijest o tom filmu i njegova popularnost bit će manja i to je sve.

 

E sad, što je bolje za autore? Veliki "exposure" i popularnost diljem svijeta pa čak i po cijenu manje zarade ili značajno manji exposure, možda i do opskurnosti ako mu film nije blockbuster, uz zaradu koja možda

neće biti puno veća?

 

Svodi se na ono što je rekao Bill Gates. Ide otprilike ovako. "Mi smo svjesni da ljudi koriste piratski softver. Ali ako već koriste takav besplatni softver, mi bismo preferirali da to bude naš softver."

 

12 godina
odjavljen
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje

"možeš sam skinuti win-iso, legalno-legitimno, mogu i ja, svatko za sebe, ali ako ja skinem i dam tebi, tad postanem pirat ili distributer, ovisno imam li odgovarajuće papire ili ne. Korisnik nema pravo distribuirati, ima pravo konzumirati."

 

Ček ček. Skinem Win 10 ISO preko njihovog alata, potpuno legalno. Sebi dignem Winse. Taj isti USB stick dam burazu da ne mora on skidati i onda postanem pirat?

16 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Igor150 kaže...

a pornhub? kako on stoji sa statistikom u hrvata?

 Vrlo gledano, a muško ili žensko najviše se fapa na.........................

 

 

 

AMD,........is that Epyc or what?
15 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Dex.pwn kaže...

"možeš sam skinuti win-iso, legalno-legitimno, mogu i ja, svatko za sebe, ali ako ja skinem i dam tebi, tad postanem pirat ili distributer, ovisno imam li odgovarajuće papire ili ne. Korisnik nema pravo distribuirati, ima pravo konzumirati."

 

Ček ček. Skinem Win 10 ISO preko njihovog alata, potpuno legalno. Sebi dignem Winse. Taj isti USB stick dam burazu da ne mora on skidati i onda postanem pirat?

 -ovisi tko bi podigao prijavu.. recimo ne, jer je osobno korištenje, nedefinirano. Da je javno-dostupno tad je piraterija, stikić je u tvom džepu, kući, to što ga ostali mogu kroistiti jednako kao glazbu nije postalo javno-dostupno itd. pa po toj osnovi možeš, no za korištenje softa trebaš odgovarjauću licencu, tj nitko neće raditi problem za iso, nego za soft-korištenje tj opet razdvojiti soft i AV konzumaciju kao film-glazba + kao što rtv pristojba pokriva domaćinstvo što uključuje ukućane, aute, vixu itd.

-tj takvim pitanjima se može baviti bsa ili riaa.. no i oni ga izbjegavaju dok država-zakon ne može baš sve definirati pa na kraju ovisi o tumačenju kao ličko rukovanje ili sinkopa..

 

+ kao primjer, bug i praksa da na mediju uz časopis daju razni soft, drivere kao directx.. no ako idemo pravno, moraju imati dozvolu MSa za to, bez tog su pirat, jer je sve copyrightom zabranjeno i ms zadržava prava odnosno moraš imati izričito pravo distribucije da to smiješ, u suprotnom ne smiješ-pirat, mada nitko neće biti zbog directxa proglašen piratom, no zakon ne radi distinkciju po boji kože rasi vjeri pa ni tipu softwarea, tj sve je isto .. i jednako štiti najmanji file-dll-bat-skriptu-inf kao i čitav os, tj pogledaj neku skriptu i vidjet ćeš copyrigth oznaku by ms.. ne samo os, karikirano ne biće-slon nego i svaka njegova stanica ili rep je dio istog zakona koji jednako štiti.

-to je svakome jasno za npr demo-igre i sl. i časopisti naravno imaju dozvolu tj reklamiraju izdavače.. a ovo je nešto kao recimo previd + nitko ne prijavljuje pa nema ni posljedica, tj da ms prijavi imao bi osnovu i došlo bi do kazne ili barem upozorenja, slično kao kad nešto dođe na yt itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2020 13:48 (ihush).
15 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
antimadridista kaže...
..

Isto kao što Kodi kao program nije ilegalan ali znamo za što se koristi i koliko puta su pali razni addonovi.

 -točno.. + kao usporedba, ako se provalnika zatekne s kalauzom, zna se čemu služi (neovlašteno otvaranje vrata..) kao oružje/alat u pljački/djelu itd. Može to biti nož-čekć, tad je sredstvo počinjenja djela. (no kad netko želi kontrirati tad se pravi grbav pa postavi takvo pitanje.. odnosno miješa tehnologiju-sredstvo i djelo a to je pogrešno, logika-zakon).

-to je torrent, tehnologija, kao što je i računalo, mobitel, soft-apps, auto.. a što ćemo napraviti tim sredstvima je neko djelo koje može biti kažnjivo. Jednostavno, ako se želi razumjeti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
neaktivan
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Ako skinem film sa torrenta uz upload ograničene brzine te se uploada minimalan dio podataka (recimo 1-2 MB od filma velikog 12GB), je li to piratstvo?

I pošto se pozivaš na brojne primjere iz prakse odnosno na sudske presude, možeš li linkati neki konkretan primjer?
 
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
offline
Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje u E

Ako nisi platio prava koristenja tog filma, piratstvo je.

 

U slucaju da si kupio taj film na DVD-u, i DVD ti se polomio, onda nije piratstvo, ali to moras dokazati racunom,

makar ces dobiti u DE kaznu.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
offline
Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje u E

Dakle, velika količina piratluka u izravnoj korelaciji s najnižom platežnom moći u EU, logično i očekivano. 

Tu je jedino neobično ovo i dalje u naslovu, što je pjesnik htio reći, s obzirom da je kaskanje za zapadom (a i istokom) konzistentno za HR već duži niz godina?

Neobična pozicija belgije i poljske, to je jedino čudno u istraživanju i zahtijevalo bi pojašnjenje, možda od ovog lika koji piše eseje?

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
mrbeholder kaže...
Ako skinem film sa torrenta uz upload ograničene brzine te se uploada minimalan dio podataka (recimo 1-2 MB od filma velikog 12GB), je li to piratstvo?

I pošto se pozivaš na brojne primjere iz prakse odnosno na sudske presude, možeš li linkati neki konkretan primjer?

 -nije važno jesi li jedan byte ili bit poslao, nego mogućnost, tj dovoljno je omogućiti i kriv si, što većina radi u neznanju .. a kilobajt ili terabajt je sporedno kao što je sporedno opljačkati 100kn ili 100mil .. tj pitanje 'sreće' ili količine koja može biti dodatno otegotna-olakotna ali je više stvar odvjetničkog igrokaza ovisno s koje strane.. tj jednako je ubojstvo ubiti jednu ili više osoba.. no nije isto djelo koje počiniš jednom, slučajno, u neznanju ili namjerno-svjesno više puta + štetnost za druge i razlika s ostalim materijalnim i sl. pravima-stvarima dok je copy-copy itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
offline
Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje u E

Trebalo bi prekopirati mp3 prelazak u legalne vode.

 

 

Sadržaj plaćaš jeftino i konzumiraš ga kad i gdje hoćeš preko thirdparty programa/playera koji bi i dalje koristili p2p mrežu. Svako bi po svom guštu kreirao svoju listu filmova/serija/sporta/itd.

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
protjeran
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Čitatelj kaže...

Ako nisi platio prava koristenja tog filma, piratstvo je.

 

U slucaju da si kupio taj film na DVD-u, i DVD ti se polomio, onda nije piratstvo, ali to moras dokazati racunom,

makar ces dobiti u DE kaznu.

 koga briga, ovo nije 'de' forum. kakvo je stanje u nigeriji?

7 godina
protjeran
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje

Otkad je nigerija u EU i ima prilagodjene zakone EU?

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
12 godina
offline
Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje u E

U Austriji skidam vec 4 godine jogurt verzije raznih igara: Tomb Raider,Metro exodus,Ghost Recon,Red dead Redemption 2,Desperados 3 itd...Ne preko torrenta vec preko linkova jos nikad nista nisam dobio,nikakve cestitke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
protjeran
offline
Re: Hrvati i dalje vole piratski sadržaj, najmanje
Čitatelj kaže...

Otkad je nigerija u EU i ima prilagodjene zakone EU?

 Kakve zakone?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice