Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost i la

poruka: 11
|
čitano: 24.110
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost i la".
12 godina
offline
Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost i la

apsolutno za ovo.

i da se olaksa pristup OEM dijelovima, i da se dijelovi ne vezu za serijske brojeve.



I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
 
7 0 hvala 0
15 godina
offline
Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost i la

u ova suluda vremena, kad sve langsam aber sicher odlazi u q, oni zahtijevaju (!) izdržljivost kretenskih telefona. nije nimalo čudno što je rvacka dio toga ("it", odn. pennywise). 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2022 12:54 (Ajar).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
offline
Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost i la

Opet se političari svojim glupostima trude podići cijene. Kao da se natječu tko će više naštetiti narodu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
offline
Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost i la

To je odlično. Još samo da se izbaci praksa predstavljanja mobitela svake godine (pa i kraće), nego recimo svake 2 da izađe nova serija. I da shodno tome uređaji budu izdržljiviji (kako je navedeno) i dugotrajniji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2022 9:18 (Izzy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
offline
Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost i la

Najveca glupost koju su dozvolili i sute o tome kao piz je to sto prakticki vise skoro da i nema mobitela sa "samoizmjenjivom  baterijom."

Jedini mobitel i tablet koji mi pada na pamet su ovi Xcover6 i tablet Active4 od Samsunga.

 Bolje da se sa time pozabave

Zero Waste * Minimalizam * Veganizam
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2022 9:37 (Zero Waste).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost
Indestructible kaže...

.
i da se olaksa pristup OEM dijelovima, i da se dijelovi ne vezu za serijske brojeve.



 -isplativost, odavno je jeftinije pod jamstvom dati novo-zamjena nego imati servis, lager, trošak.. uz ritam izmjene modela-serija i jamstvene rokove dok za pola poslova ne postoji adekvatan servis kao prije 30-50god 'lemilica' jer je stvar mjerila-dimenzija, strojno lemljenje, pogon za proizvodnju.. dok je tisuće elektroservisa nestalo iz tog razloga.

+ nastavak..

Izzy kaže...

To je odlično. Još samo da se izbaci praksa predstavljanja mobitela svake godine (pa i kraće), nego recimo svake 2 da izađe nova serija. I da shodno tome uređaji budu izdržljiviji (kako je navedeno) i dugotrajniji.

 -problem tržišta, zakona, čak besmisleno.. ili kako zabraniti novi proizvod, kako napisati provediv zakon koji bi ekšli i kaznio počinitelja za recimo prebrz izlazak nove serije, novog fičera, recimo s boljim ekranom, jačom kamerom ili više rama? .. koji i kakav zakon bi to predvidio i kaznio? provedivost? a tad smisao ako je zakon neprovediv i ako ne postoji primjer kazne.. a bez tog nema pravila, tj pravia igre moraju biti takva da su primjenjiva i jednaka za sve na tržištu, proizvođače-kupce, konkurencija itd.

+nastavak..

Zero Waste kaže...

Najveca glupost koju su dozvolili i sute o tome kao piz je to sto prakticki vise skoro da i nema mobitela sa "samoizmjenjivom  baterijom."

..

 -da, sad recimo laptopi dolaze bez lakog pristupa osnovnim komponentama koje su se lako nadograđivavle, kao ram i disk.. .. nema više dostupnog-predviđenog poklopca kojeg bi sam juzer-kupac mogao otvoriti i ugraditi .. nego je sve pod poklopcem, nestao taj (pravno-jamstveno) predviđen pristup.. tj traži se serviser kao za ajfon i sl. .. za bilo što, dodati ram, kao i baterija koja time nema mogućnost odvajanja jer je ispod tog poklopca i time nije nešto što je predviđeno i uključeno u jamstvo kao rukovanje-korištenje.. jer je potrebno otvaranje računala do kraja.. što ipak nije za prosječnog konzumetn kupca ako ništa drugo zbog potrebe posjedovanja odgovarajućeg alata npr torex-a ili plastike za odvajanje..

+nastavak...

 

a 'nastavak' tj banalno jednostavan odgovor, riješenje 'svih problema'.. jednostavno, produžiti zakonsko jamstvo s 2 na 5-6 godina, recimo 6 (kao UK).. i time nestanu sve brige za kupca u tom periodu, dok popravak ostane stvar troška proizvođača (uvoznika).. + naravno uključiti i bateriju u to, jasno-zakonski precizno, kao i pixele na ekranu, kao i svaki kvar koji se može odbiti po jamstvu u reklamaciji, kao nije uključen ili da je uzrok nestručna upotreba korisnika.. tj ili korisnik može lako zamijeniti bateriju kao potrošni materijal a tad mora biti dostupna u trgovinama, ne braniti ostalima-konkurenciji kao zamjensku (ista stvar u printer-toner-tinta bizu) i naravno da je lako dostupna-izmjenjiva bez da korisnik mora imati neki poseban alat, ako nije tako tad uključiti bateriju u jamstvo uređaja, jer tad nije odvojen-odvojiv dio, tad nije zaseban dio nego je to jedan uređaj, jedno jamstvo koje tad uključuje i bateriju.. i to provoditi, tj svako odbijanje popravka po jamstvu strogo kontrolirati i kažnjavati.

-tad bi problem bio riješen,.. dok je ovo samo klasična birokracija-papirlologija koja neće ništa promijeniti, tj ne mijenja pravila-sustav i realno je neprovedivo jer ne postoje ni hipotetska pravila-odgovori ili sankcije 'što-ako'..

+kao za usb, kao za roaming, eu može propisati zakon-uredbu-uvjet.. da je baterija univerzalna, neki zadani format-standard, nazovimo ga sad izmišljenim nazivom, eu-bat1 ... i da takva baterija može u svaki uređaj, kao što stare-klasične baterije mogu u svaki uređaj s oznakom A-AA-AAA.. tj dimenzije, tj ista stvar i već postoji i koristi se godinama pa običan tranzistor ima upravo takve baterije... ili bilo koji uređaj koji radi na baterije pri čemu postoje tih nekoliko veličina-oznaka.

-jer.. baterija=struja, sve je to isto, ista struja, kao što je dizel-gorivo jednako na svakoj benziskoj i troši ga svaki dizelaš, ili super95.. svi kućanski uređaji rade na struju, utičnica-eu-220-230v.. standard, postoji oduvijek, za eu, dok uk-usa-japan imaju svoju.. i to je to, radi.. ako radi frižider, mikrovalna, računala, lampa.. može i svaki drugi uređaj tj jednako tako je eu riješila punjače, pa zašto stati na punjaču, zašto ne pomaknuti lanac do baterije i tražiti upravo to, da je to standard, format-dimenzija i da je lako dostupna, tad može biti potrošni materijal izvan jamstva, bez tog ne. (točka, tj zakon-sankcije u slučaju odbijanja reklamacije..).

-to eu može.. no to lobisti neće dozvoliti, jer stvar je interesa, novca, a novac je taj koji upravlja i samom eu.. i tako će se svesti na neke naljepnice, smiješno, nevažno..

 

+edit: .. i pod jamstvom, postaviti uvjet da je ovlašteni servis unutar jednog dostavnog dana udaljenosti, ne dozvoliti da se pod jamstvom popravak može otezati čisto dostavom, nekoliko dana-tjedan do mjesec.. tj bilo koja pošiljka unutar eu ili pojedine države može biti isporučen za 1-3 dana.. (radna) i tom logikom-matematikom ograničiti na jedan dan-udaljenosti-radijusa mrežu servisa, tj ograničiti da popravak i sva ta logistika ne smiju biti duži od 3 radna dana unutar eu, tj broj-mreža servisa i logistika koja to može. Bez tog uređaj ne smije na tržište, tj umjesto bezvezne naljepnice uvjetovati jamstvom-popravkom i razumnim rokovima ..

 

tad, ako žele proizvođači mogu štancati serije svaki dan novu, no logistika će biti njihov teret-trošak, dok su kao kontra-podmukli udarac, izborili (kao zaštitu potrošača, obnovljivo-reciklaža-popravak) tzv pravo na popravak, no upravo to čekanje-logistika je problem jer se lako rastegne na tjedan-mjesec.. umjesto dan-dva. Što kad potrošač treba recimo zamjenu baterije, posao koji se obavi za 5min a sama dostava može trajati tjednima.. besmisleno, tj eu i propisi trebaju udariti tamo gdje boli, tamo gdje mogu.. bez narušavanja 'tržišnih pravila' kao slobode tržišta.. no uz uvjet, kao što je to strujna utičnica za eu, kao što je već postojeće jamstvo +2god ali da uključuje i bateriju itd..

 

+edit2.. već odavno posotji zakon za potrošni materijal, rezervne dijelove.. globalno, za većinu roba, od posljednje prodaje (u maloprodaji) potrošni+rezervni moraju biti dostupni +6-7 godina. U svakoj trgovini gdje npr kupite printer, mora biti u prodaji tinta-toner i papir za taj printer.. i zato recimo lanci kao lidl više nemaju takve akcije-prodaje, jer bi im to stvorilo ogroman lager robe koju formalno moraju tad držati u ponudi.. .. tj tad bi prodaja-distributeri reagirali prema proizvođačima i tad bi 'prirodnim' putem proizvođač bio prisiljen da sam standardizira potrošni materijal kao bateriju ili trošak držanja na lageru 6-7 godina za sve modele-serije ako su različiti. Tad bi baterija bila jednaka-standardna... tj tad ni oni nebi imali takav razlog pa ni želju štancanja nove serije.

 

-sve to može nametanje pravila kao jamstvo i dostupnost + mreža-udaljenost ovlaštenog servisa-lagera za dijelove s razumnim rokovima za servisiranje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2022 12:24 (ihush).
6 godina
offline
Re: Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost
I sad recite da nije bitno biti dio(EU) najbogatijeg tržišta uz USA...nitko nije lud izgubiti EU i USA za prodaju svojih proizvoda...to samo Putin i njemu slični misle...Njemačka je više kupovala plina nego Kina...A ima 20 puta manje stanovnika
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
offline
Re: Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost

Jel stigo cumur?

Eventualno svaki supak dobije hemoroid.
5 godina
offline
Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost i la

Ne kužim zašto neki sad cvile što se želi smanjiti razbacivanje prirodnim resursima i zagađenje planeta. Pogotovo ako su to isti oni koji kritiziraju prelazak na obnovljive zbog stravičnih posljedica rudarenja litija i proizvodnje solarnih panela.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2022 5:46 (Al Crane).
 
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost
borgware kaže...

Jel stigo cumur?

 
Pravo je pitanje: je li stigao uranij? 
https://www.rferl.org/a/rosatom-russia-nuclear-giant-escapes-sanctions/31899192.html

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
2 godine
offline
Re: Europska komisija zahtijeva veću izdržljivost
Ajar kaže...

u ova suluda vremena, kad sve langsam aber zicher odlazi u q, oni zahtijevaju (!) izdržljivost kretenskih telefona. nije nimalo čudno što je rvacka dio toga ("it", odn. pennywise). 

 Sicher, a ne zicher... 

 

Nego, evo vam nove baterije za Samsung Galaxy S3 iz 2013.

Ima i dijelova koliko hoćete.

Netko tu laže.

Du bist eines meiner kleinen Schweinchen !
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2022 7:57 (Zaporožac).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice