EU će od internetskih platformi zahtijevati da svo

poruka: 4
|
čitano: 4.820
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "EU će od internetskih platformi zahtijevati da svo".
16 godina
offline
EU će od internetskih platformi zahtijevati da svo

Sad cemo gledati velike firme kako skukaju da se ovime koce inovacije... Kako se to ne moze implementirati i cry me a river...
Kad treba uzet pare jako su inovativni na stetu korisnika, ali kad nije njima u korist onda odjednom sve postaje tesko ostvarivo za implementirati itd. 

 
4 0 hvala 0
10 godina
offline
EU će od internetskih platformi zahtijevati da svo

Ali još ne vidjeh žiro račune država i općina transparentnim i javno dostupnim.

 
6 0 hvala 0
5 godina
offline
EU će od internetskih platformi zahtijevati da svo

Krajnjim korisnicima morat će biti dostupna i transparentna objašnjenja o tome kako i zašto im se određeni sadržaj preporučuje.

 

90% algoritama za preporuku radi na temelju deep learninga na ogromnim datasetovima koje imaju te kompanije. Ne znam kako ovo planiraju primjenjivati kad ni sam Data Scientist ne znam kako funkcionira taj algoritam

 

Na izbor će morati imati i najmanje jednu opciju algoritamskog preporučivanja sadržaja koja nije vezana uz profiliranje samih korisnika.

 

Ovo svi zelimo, daj mi kronoloski timeline, a ne neko "pametno" sortiranje koje selektivno skriva sadrzaj koji je Facebok/Twitter procijenio da je "bitan". Al opet, zakonsko prisiljavanje na to... zasto?

 

Ciljano oglašavanje vezano uz osjetljive privatne podatke (religija, nacionalnost, seksualna orijentacija i slične) bit će zabranjeno.

 

Google vec iskljucuje preporuke vezano za te teme, dobro je i da to bude sluzbeno jer se tu radi najvise manipulacija (politika, religija, reklame za čukljeve i prostatitis)

 

U buducnosti ce trebati jos ovakvih regulacija. Naravno, svi ce se propeti na zadnje noge kako "komunisticka EU gusi inovacije", ali trenutni zakoni jednostavno nisu napisani za vrijeme u kojem zivimo. Kao sto je regulirano ponasnaje na javnom mjestu, ne mozes izvadit qrac i njime klatit okolo, zabranjen je voajerizam pojavom kamera itd. tako treba regulirati i sto se radi s nasim podacima, jer oni su glavna valuta koju pojedinac ima naspram korporacija. Facebook ne zanima tvoj novcanik, zato je sve "besplatno", ali naplate se oni ne boj se...

 

 
3 1 hvala 0
2 godine
offline
Re: EU će od internetskih platformi zahtijevati da
Noel kaže...

Ali još ne vidjeh žiro račune država i općina transparentnim i javno dostupnim.

 ne vidjeh ja ni kuda idu novci sindikalnog harača u moje preduzetje...pa sam se iščlanio.

ne vidjeh ja izbor predsjednika sindikata ( u mojata firmata) svake četiri godine.. 17 godina je precjednica ista.

ne vidjeh ja da Ribić, Sever imaju izbore za predsjednika svojih sindikata...

Sever je precjednik 30 godina i nema se namjeru micati...

 

demokratskija je vlada rh koja se mijenja svake četiri godine pa kako ispadne, ali izbori postoje.

Du bist eines meiner kleinen Schweinchen !
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2022 11:05 (Zaporožac).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice