Britanski znanstvenici osmislili robota meduzu za

poruka: 1
|
čitano: 1.631
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Britanski znanstvenici osmislili robota meduzu za ".
16 godina
online
Re: Britanski znanstvenici osmislili robota meduzu
ludizao kaže...

Vjerojatno ne razumijem novinarski posao, ali stvarno ne vidim koja je svrha članaka koji samo prenose ono što je drugdje objavljeno, bez da dodaju bilo što svoje na tu objavu?

Barem bi Bug, kao tehnološki web portal, trebao biti različit od ostalih copy-paste portala koji svi prenose iste vijesti. Što mi znači link od Hine kad je tamo vijest skraćena?

Upravo si naveo dobar razlog prenošenja objava - na izvornom linku je vijest skraćena i traži registraciju dok ovdje možeš pročitati vijest bez registracije.

U svakom slučaju, prenošenje (širenje vijesti) ima smisla i nije loša stvar sve dok je izvor jasan a integritet poruke nije narušen.

Dodavanje sadržaja na izvornu vijest zahtijeva stručnost i eventualno dodatno istraživanje i bolje je da se ne radi ako ta stručnost nije na nivou.

 

Drugo je sad pitanje, treba li se Bug strogo držati struke i originalnih članaka umjesto prenošenja vijesti koje nisu nužno usko povezane s računarstvom.

Mnoge firme diverzificiraju usluge iz razloga opstanka pa to vjerojatno iz istog razloga čini i Bug.

Svemir.
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice