Airbus razvija avionski motor pogonjen vodikovim ć

poruka: 3
|
čitano: 7.638
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Airbus razvija avionski motor pogonjen vodikovim ć".
10 godina
protjeran
offline
Airbus razvija avionski motor pogonjen vodikovim ć

Baš me zanima čime će kad se pređe na tu tehnologiju opravdati ona govna što ispuštaju skoro svaki dan.Onda će valjda biti miris umjesto kodnenzacije.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
offline
Airbus razvija avionski motor pogonjen vodikovim ć

eh, kad bi netko (ne ja) načinio napravu za proizvodnju vodika iz vode, pogonjenu vodikom. ne bi bio baš perpetuum ("iz šupljeg u prazno") ali tu negdje. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2022 4:04 (Ajar).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Airbus razvija avionski motor pogonjen vodikov
Ajar kaže...

eh, kad bi netko (ne ja) načinio napravu za proizvodnju vodika iz vode, pogonjenu vodikom. ne bi bio bašperpetuum ("iz šupljeg u prazno") ali tu negdje. 

Ne bi baš imalo smisla, jer bi imao nakon svakog ciklusa sve manje vodika.

Npr. imaš 1kg vodika za početak, pretvoriš ga i struju i s tom strujom napraviš elektrolizu da dobiješ vodik, na kraju bi dobio 0.3kg - 0.4kg vodika. Ponoviš cijeli proces s dobivenim vodikom i nakon njega imaš 0.1kg vodika.

 

Čak i da je iskoristivost svih koraka 100% vodik->struja->elektroliza->vodik, opet nema smisla jer bi uložio 1kg vodika da dobiješ 1kg vodika, pa nisi ni morao ići kroz cijeli proces.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice