Acer Aspire 5 A515-52G - Prokletstvo TN ekrana

poruka: 4
|
čitano: 3.218
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Acer Aspire 5 A515-52G - Prokletstvo TN ekrana".
13 godina
offline
Acer Aspire 5 A515-52G - Prokletstvo TN ekrana

Baterija jest impresivna, ali 9-10 sati se može izvuć samo na najnižem mogućem brightnessu i bez browsanja. Surfanje i office na full brightnessu redovno daju oko 5h battery llifea, eventualno 6 u iznimnim situacijama ako se ne konzumira video sadržaj.  Na nekih 50ak posto svjetline baterija može max izvuć 8h, ali je rijetkost da ide znatno preko 7h. Više nego solidno za laptop u ovoj klasi.

 

S ostatkom reviewa se slažem jedino je potrebno bilo naglasiti da osim šta tipkovnica zvecka dosta je primjetan flex, odnosno izrazito savijanje cijeloga područja tipkovnice prilikom tipkanja.

 

Flex je primijetio svatko kome sam dao da tipka na laptopu, jer doslovno laptopi od 2000kn imaju bolje, tiše i kvalitetnije izvedene tipkovnice. Šteta jer stvarno uništava premium dojam kojim laptop odiše i izgledom i kvalitetom ostalih dijelova kućišta.

Ali na drugu stranu tipke opet imaju taj neki springy feel i otpor pritiska što tipkanje zapravo čini dosta preciznim, nema slučajnih clickova, doslovno se ruka može odmarat na tipkovnici bez da se pritisne išta i dosta je lako osjetiti gdje su tipke pod prstima. Al šuškaju u pm 

 

 

Isto tako što se tiče nadogradnje dodatnog harda/ssda, čeka se od Acera da ponudi službeni mounting bracket i kabel koji imaju listano za stariju a515-51g seriju za 10ak dolara. Trenutne ponude na internet trgovinama za 52g su preko 30 eura.

 

Što se tiče performansi, CS:GO vrti na lockanih 150fpsa, ima peakove i priko 200. Photoshop, Premiere, Illustrator sve guta bez problema. 

 

Pratite ekupi, znaju bit flash akcije ovoga modela na 3.999kn. Upecat ga za te novce, ubacit još 8gb rama i eventualno neki hard u budućnosti za storage i imate lagan a sposoban prijenosnik sa dobrom baterijom.

Pingu ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2019 2:13 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Acer Aspire 5 A515-52G - Prokletstvo TN ekrana

da li je ekran tako loš?

7 godina
protjeran
offline
Acer Aspire 5 A515-52G - Prokletstvo TN ekrana

Mali propust kod dizajna unutrasnjosti - M.2 SSD se serafi izvan MBO,

a ne na samu MBO - glupost.

 

I onda da se baterija pomakne malo lijevo ili malo desno - pa bi bilo mjesta i za fizicki HDD.

 

Ovako toliko prostora prazno bezveze... a nigdje mjesta za 2.5" HDD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Acer Aspire 5 A515-52G - Prokletstvo TN ekrana
BoTiA kaže...

da li je ekran tako loš?

 Da. TN matrica (pogotovo loša) je grijeh u 2019. godini.

 

Kaj je dobar IPS panel toliko skuplji od TN-a? 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice