Što je točno zavaravajuća praksa? Predautorizacija?
Ako na to misliš, nije, predautorizacija kartice je potpuno legalna i standardna bankarska praksa kod online trgovine.
Kada kupac plaća karticom, sustav rezervira sredstva na računu (ali ih ne naplaćuje).
To je privremeno blokiranje iznosa dok trgovac ne potvrdi dostupnost artikla i narudžbu.
Ako trgovac narudžbu otkaže, predautorizacija se automatski makne (najčešće 1–7 radnih dana, ovisno o banci).
Zonda kaže...
Ja sam napravio narudžbu i oni su mi predautorizirali sredstva ali naplata nije napravljena da. To je očito jednostavan način kako da se zaštite od pogreški.
U svakom slučaju hvala a meni više sreće drugi put. :)
Ništa te ne košta pitati da li možda imaju neku drugu memoriju po sličnoj cijeni, neke tregovine imaju memorije odmah na lageru, pa možda im je ostala koja po "staroj" cijeni i možda ti izađu u susret kada već nema ove koju si htjeo.
Pogotovo ako kupuješ više stvari a ne samo memoriju, tu lako izađu u susret, meni su neki dan u jednoj trgovini spustili memoriju 150€ jer sam uzeo cijelo računalo u komponentama kod njih. Win Win solucija....
Puno lakša solucija nego se prepirati s nekim tko možda ima iza sebe par odvjetnika i znaju što smiju i koji su zakoni.
Ne mislim na predautorizaciju nego kako je i napisano mislim na muljanje sa dostupnosti i cijenama, kako i piše "ali takvo muljanje oko dostupnosti i cijena nije u redu i protivno zakonu i može se prijaviti Inspektoratu", ne piše nigdje "ali takvo muljanje oko predautorizacije".....