Stavio sam u temi za Instar ali evo i ovdje ću, pa me zanima vaše mišljenje.
Evo jedno neugodno iskustvo sa trgovinom Instar. Kupio sam 32" monitor i uz to što je imao jedan zaglavljeni pixel bio mi je prevelik i odlučio sam ga vratiti. Odnio sam u trgovinu odmah sljedeći dan i rekao prodavaču da bi želio vratiti taj monitor. Kako nemam printer doma mislio sam da će mi prodavač dati taj obrazac ta raskid ugovora, međutim on je nešto na kompjuteru unio i dao mi jedan obrazac na potpis, nisam ni čitao šta potpisujem vjerujući da je sve dio procedure za vraćanje proizvoda. Nakon toga on mi kaže da je to to i da sad čekam poziv s reklamacija kakav će ishod biti i tu mi nije bilo jasno zašto to govori i ja mu kažem kakve veze ima kakve će biti ishod kad vraćam proizvod u roku 14 dana. Tu je nešto promrmljao, i ja ga onda pitam kako će mi biti novci vraćeni, moram li gdje upisati IBAN, on mi odgovara da čekam poziv i da ću onda dati sve informacije.
Odem ja doma i nakon par dana idem detaljnije pogledati šta sam potpisao kad ono reklamacija za proizvod. Nazovem odjel s reklamacije i potvrde da je monitor na popravku zbog zaglavljenog pixela. Šaljem mail reklamacijama da nisam želio reklamaciju na proizvod nego povrat u roku 14 dana i tu kreće natezanje s tom ženskom s reklamacija. Nije mi htjela nimalo izaći ususret, nije prihvatila da naknadno pošaljem obrazac za jednostrani raskid ugovora govoreći da je postupak reklamacije pokrenut i da izmjena nije sad moguća, a čak je krenula i lagati u posljednjem mailu da sam izričito zatražio reklamaciju prodavaču.
Evo ne znam šta da kažem, nisam još doživio ovakav bezobrazluk od strane trgovca. Btw još uvijek sam u roku od 14 dana od primitka robe.
kako si kupio monitor?
Online naravno
dostavljeno kurirskom ili si osobno preuzeo u trgovini?
Kurirom dostavljeno na adresu
onda je sve ok, nisam bio siguran jer si osobno vratio monitor... vjerujem da više nikada nećeš nešto potpisati bez da si prvo pogledao što potpisuješ, eto škole. 
što se instara tiče oni su mi na crnoj listi već duže. imali smo situaciju gdje smo kupili 15 računala preko njih u lokalnoj trgovini (nama najbliži grad) i dobili 5 godina jamstva uz obavezu godišnjeg servisa. to je i bio razlog kupovine kod njih. nakon dvije godine zatvorili poslovnicu, a nismo ni znali. kad smo ih kontaktirali za servis samo su mrtvi hladni rekli pošaljite kurirskom službom u najbližu poslovnicu, to je cca 170 eura poštarine (što je manji problem), ali smo onda bez računala jedno 7 dana, dok je u startu bio dogovor donesemo rano ujutro u trgovinu i preuzmemo navečer. ponudili smo im čak da sami servisiramo računala i njima uplatimo iznos za godišnji servis. ništa. nije ih briga. ok, sljedeća narudžba 20 računala je išla kod druge trgovine, kod ovih više ne bi kupio ni USB kabel.

samo pričamo različitim jezicima pa se eto jadni se ne razumijemo. A i ne bi škodilo da malo manje mutiš vodu sa izmišljenim i sto bi bilo kad bi bilo scenarijima .
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.