ironija je sto je kolega..... ok, hajmo ovako, neimenovani kupac, glavni lik ove basne... ustvari u pravu.
kako ces isprobati mis?.pa mrdas ga malo po stolu, kliknes koji put. kako ces isprobati cekic? pa valjda ces mlatniti po kakvom ekseru.
kako ces isprobati usisavac? pa...usisavat ces. i stvarno, logika, po kojoj kupac ima pravo isprobati prpizvod radi utvrdjivanja svojstava i karakteristika stoji, neoborivo.
ironija na ironiju, bolje receno paradoks je taj sto zdrava logika koja kaze da je sasvim logicno isprobavanje usisavaca - usisavati s njim, takodjer kaze da jednom kad si usisavao s njim, vise ga ne mozes vratiti.
srecom, kole...pardon, neimenovani junak nase price nije kupio kondome, jer gornjom logikom.... ;)
kako isprobati wc školjku? 
A što ćeš drugo usisavati nego smeće (prašinu, dlake, mrvice...)? Ako si nezadovoljan vrati u roku i gotovo. Neće nitko jesti iz usisivača.
ne može. sorry.
Gle, ja razumijem poziciju trgovca. Ne tvrdim da sam apsolutno u pravu. Spreman sam pristati na umanjenje. No oni za usisivač od 300 eura nude 60 eura, iznos pdv-a, to ne mogu pristati.
Dalje, proizvod je kad smo ga pakirali bio neoštećen. Sad kao ima tih par kozmetičkih ogrebotina, moglo je nastati u pošti, a mogli su i oni lagano zagrebati, moja riječ protiv njihove.
Mene zanima procedura i zakon. Koji je smisao tog zakonskog članka ako ja uredjaj ne mogu kratko isprobati? Sta onda mogu vratiti samo neotvoren paket?
ne znam odakle im tih 60 eura, odnosno da ti vrate samo iznos PDVa, to su gluposti. po meni ti je najbolja opcija da ti vrate proizvod pa ga stavi u prodaju, izgubiti ćeš 20-30% plaćenog, ali što je tu je.
Pravila igre su takva i možda trgovca stavljaju u nepovoljniji položaj (možda ne) i ako želi prodavati online onda se toga mora pridržavati. U svakom slucaju ako mu se ne sviđaju pravila i zakoni može uvijek prestati prodavati na daljinu.
isprobati jedino ukoliko to neće utjecati na stanje i izgled proizvoda. znači usisavač upališ, vidiš da radi, vidiš kako izgleda, staviš dlan u pogledaš kako vuće. to je to. usisati stan nažalost ne spada pod ISPROBATI, već pod korištenje i čini taj proizvod rabljenim. vrlo jednostavno.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.