Pokućni TELE 2 za gaming

poruka: 8
|
čitano: 4.195
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Pokućni TELE 2 za gaming

Evo mala pomoć od iskusnih,

 

nakon više od desetljeća mučenja sa T-com priključkom od 4 Mbps, odlučio sam ga jučer ukinuti i uzeti VIP ili TELE2 internet. Nakon što sam probao VIP, ipak su me njegova ograničenja od 100 Gb i smanjivanja brzine odvukla u TELE 2, te sam uzeo na probu do vikenda njihov pokućni od 1TB prometa.

 

Konkretno, igram counter strike već godinama, te se borim sa lošim pingom i brzinom cijelo vrijeme, te ne želim davati 200 kn mjesečno ako neće biti velike razlike u odnosu na T-comovu žicu i 4 Mbps.

 

Za sada mi speedtest varira od 7 do 30 Mbps, naravno ovisi o dobu dana. Još nisam testirao copunter strike i ping, ali me zanima ima li netko iskustva sličnih sa cs-om ili drugim igrama i koliko je veza stabilna. Živim u Šibeniku i ova početna brzina, koja nije puno veća od T-coma me malo zabrinjava. Čitao sam različite forume i dojma sam da je svakako što se brzine tiče, u većini gradova dosta velika razlika između pokućnog i neke T-comove prastare žice...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Pokućni TELE 2 za gaming

Prije nekih godinu i pol sam bio u istoj situaciji, tako da eto sad imam toliko iskustva s pokucnim u naglo naseljenom ruralnom podrucju (barem kad je rijec o infrastrukturi). Nisam neki veliki gamer, niti mislim da za igre koje igram online treba neka posebno dobra veza, ali osobno nisam imao velikih problema. Ping je po nekim forumasima los, ali oni valjda nisu imali bakrenu zicu iz stoljeca sedmog koju su placali malo vise. Cisto zbog usporedbe, na bakru moj ping je bio 50ms i vise, sto je katastrofalno i neiskoristivo (mada jos uvijek uredno naplaceno kao i u centru grada). 
Najveci problem kojeg sam imao je pokrivenost signalom, buduci je moja kuca na rubu LTE pojasa. To sam rijesio kucnom antenom i "kreativnim" smjestajem..

Why so serious???
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Pokućni TELE 2 za gaming

''bakrena žica iz stoljeća sedmog'' - glavni razlog što pristajem na wireless internet, makar znam da to nikad neće biti isto kao i žica, barem što se tiče gaminga. 

 

Koliki ti je ping na pokućnom? Meni je također, bio preko 50 na bakru, te je stalno varirao...za popizdit 

 

 

16 godina
neaktivan
offline
Pokućni TELE 2 za gaming

A ne znam koliko je to stabilno ili ne (buduci igre koje igram nemaju konstantni prikaz pinga), ali SpeedTest.net testovi kazu oko 18-20ms. Sto uopce nije lose.

Why so serious???
 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Pokućni TELE 2 za gaming
Sve zavisi od toga koliko korisnika je u blizini spojeno na istu stanicu kao ti. Čak i ako ti je sad super možda za mjesec - dva nekih 10 torrentaša pređe na tele2 i onda si u banani.
Ja živim u malom mjestu i meni šljaka super već godinu dana. Brzina oko 40mbps, ping u igrama 20-30ms
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Pokućni TELE 2 za gaming

Simple as that. 

 

A ništa, nadat ćemo se da tehnologija ide naprijed i da može biti samo bolje sa vremenom, makar i torrent nacija otkanta T-com i prijeđe na Tele2 

10 godina
offline
Re: Pokućni TELE 2 za gaming

..ja otkantao "torent" naciju davno , čim sam sa 56k modema prešao na 4Mbps ADSL

14 godina
offline
Re: Pokućni TELE 2 za gaming

Evo jučer testirao par sati popodne između 5 i 7, brzina downloada dosta varira, u početku oko 7 Mbps, maksimalno 30ak Mbps. Ping 50-70, ovisno o serveru, ali veza stabilnija od ovoga što sam imao prije.

 

Sad mi se ovih prosječnih 15-20 Mbps čini premalo, sa pingom koji je i dalje debelo iznad poželjnog, sa obzirom da sam pročitao od dosta drugih korisnika poprilično bolje rezultate 

 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice