Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

poruka: 34
|
čitano: 33.152
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

Dani plaćanja 350-450 kuna za video igre daleko su iza nas. Nove naslove možete nabaviti za maksimalno 150-200 kuna, dok se nešto starije igre mogu nabaviti po cijeni od smiješnih 10-50 kuna, što je mizerija s obzirom da su se piratske igre nekoć plaćale po toj cijeni. Budući da gotovo svakodnevno možemo naći sniženja na nekim stranicama, naši novčanici su na udaru te je ovdje vodič kako proći što jeftinije u nabavci video igara.

Što se tice Steam storea, naša geografska pozicija nas nije previše pomazila te smo strpani u regiju „Europa 2“ koja je među najskupljima. S druge strane spektra su zemlje poput Rusije, Brazila, Indonezije gdje igre dođu i do 50% manje nego kod nas. Za primjer ću uzeti Disney pack za kojeg ovdje moramo platiti 102,49 €, dok je u Rusiji cijena 36,23 € (razlika od 64,65%). Zato ću vam ukratko pojasniti i pokazati kako najjeftinije nabaviti željenu igru. Najvažnije od svega je to što je u potpunosti legalno tako da ne morate brinuti o ikakvim banovima i sl.

Igre možete pronaći u 2 oblika:

  1. ključevi (najčešće 15, nekad 20, 25 znamenki koje ukucate u Steam/drugi klijent)
  2. pokloni (iliti giftovi, odnosi se samo na Steam, kojim možete baratati unutar Steam klijenta)


Ključevi

Stranice za praćenje novih sniženja:
https://www.reddit.com/r/GameDeals/new/
http://isthereanydeal.com/ (moguće je dodati igre u tzv. wishlistu pa vam stranica dojavi na mail kad je sniženje)
http://www.cheapshark.com/

Što se tiče ključeva, ovo su provjerene stranice koje nabavljaju svoje ključeve od dobavljača tako da ste bez brige (sortirane po kvaliteti):
http://www.nuuvem.com.br/ (brazilska, ponekad je potrebno koristiti VPN da bi se mogla obaviti kupnja no ključevi u 99,9% nisu region locked)
http://www.amazon.com/Game-Downloads (prilikom registracije potrebno je uzeti američku adresu stanovanja)
http://www.gamersgate.com/
http://www.getgamesgo.com/
https://www.humblebundle.com/store
http://www.greenmangaming.com/ (preporuka: pretplatite se na njihov newsletter, svako malo šalju kupone 20-30% off)

Stranice s bundleovima:
https://www.humblebundle.com/ 

http://www.bundlestars.com/ 

http://www.indieroyale.com/
https://www.indiegala.com/ 

https://groupees.com/


Pokloni

Da bi igru mogli jeftinije nabaviti, ona mora zadovoljiti 2 uvjeta:

  1. ne smije biti zaključana (region locked). Tehnički, te je igre moguće aktivirati pomoću VPN-a, no riskirate ban i gubitak računa (makar trenutno ne znam za ijedan slučaj gdje bi oduzeli račun).
  2. ne smije imati ACRTAG onemogućen (allow cross region trading and gifting) koja, kao što sam naziv kaže, onemogućava razmjenu između regija. Tako da vam vaš rođak Miro iz Kanade ne može poslati igru u Hrvatsku i obratno.

NAPOMENA: od prije nekoliko dana Steam je ACRTAG stavio defaultne vrijednosti na disabled, što znači da su svi novi naslovi automatski onemogućeni za razmjenu drugim regijama, osim ako developer sam ne promijeni tu vrijednost. To možete provjeriti na steamdb-u ili puno jednostavnije pomoću Enhanced steam dodatka za browser (http://www.enhancedsteam.com/) Pomoću njega vrlo lako možemo provjeriti je li igra zaključana po regiji te je li onemogućeno trgovanje njome (otići u postavke browsera pod ekstenzije, tamo pronaci Enhanced Steam, uključiti opciju "Show warnings on items where cross region trading is disabled"). Kad je uključeno, ovako izgleda:

 

 

Osim toga, ekstenzija dodaje hrpu mogućnosti poput ispisivanja trenutne najpovoljnije cijene na tržištu, nalazi li se u bundleu itd.

 

Prije nego objasnim kako se trguje, nekoliko ključnih pojmova

TF2 ključ (Mann Co. Supply Crate Key) - koriste se za otključavanje Mann. Co. Supply Crateova pomoću kojih dobijete neke TF2 predmete, no ovdje imaju drugu namjenu. Glavna valuta koja se koristi za razmjenu. Može se nabaviti na tf2 marketu gdje je cijena 2€, na Steam marketu gdje je nešto jeftinije (oko 1,8-1,9€) te na stranicama poput Steamtrades gdje možete najjeftinije proći. Osim TF2 ključeva, još se koriste Dota2 (koji će uskoro nestati s tržišta, trenutno su 2,1€) i Counter strike go ključevi (trenutno vrijede kao tf2 ključevi).
ToD (Tour of duty ticket) - valuta, vrijednost na steam marketu 0,8€ (1/2 tf2 ključa)
Ref  (refined metal). Nije ga moguće dobiti na steam marketu, već jedino igranjem tf2. Ili razmjenom s drugim osobama, naravno. Vrijednost oko 1/7, 1/8 t2 ključa.
Paypal - neki trgovci primaju i novac putem paypala. Važno je da vam je račun verificiran prije nego krenete sa slanjem novca.
Bitcoin - najnovija (kripto)valuta, dosta se rjeđe koristi nego Paypal.
Kartice - Steam kartice koje dobijete igranjem određenih igara. Vrijednost je uglavnom oko 0.07-0.10 €, najčešće se koriste kod razmjene igara male vrijednosti (poput onih iz bundleova).
Moguće je razmijeniti i ostale iteme (tipa earbuds), no najčešći su tf2 ključevi, ref i Paypal.

Tržnice:
www.steamtrades.com
www.dispenser.tf
https://www.reddit.com/r/steamgameswap 


Steamtrades

 

Stranica koja djeluje kao da svoje servere drži na mjesecu zbog brzine odaziva, no pošto dispenser ne podržava Paypal najčešće koristim ovu:
Da bi ste se mogli logirati na stranicu, trebate imati na računu igre čija sveukupna vrijednost prelazi 100$ (ne uključuje one koje su nabavljene preko bundlea). Ako se ne varam, uzima trenutnu vrijednost igre, a ne onu plaćenu (možete provjeriti vrijednost pomoću alata poput ovog https://steamdb.info/calculator/). Dio s logiranjem možete izbjeći, ali dosta često se Steam username trgovca razlikuje od onog na Steamtrades tako da ćete imati problema s pronalaženjem.
Nakon što kreirate račun i logirate se, upišete u tražilicu željenu igru. Kad vam izbaci rezultate, kliknete na onu ponudu koja vam najviše odgovara. Pri tome obratite pažnju na +/- omjer kupca. Većina ih ima preko 50 pozitivnih recenzija tako da ne morate brinuti da će vas smuljati. Najviše se čuvajte sumnjivih računa bez avatara, sa tek nekoliko igri na njihovim Steam računima.

   

 

Ukoliko ste pronašli igru te način plaćanja koji vam odgovara, kliknite gore na profil trgovca.

 

 

Nakon toga će vam se otvoriti njegov profil na Steamtradesu. Tu su sve osobe koje su ostavile komentar o razmjeni (tražit će se to i od vas nakon obavljene). Nas zanima gore link View Steam Profile. Kliknite i odvest će vas na njegovu Steam stranicu. Trgovca dodate za prijatelja i pojasnite mu što želite.

 

 

 

 

Ukoliko je razmjena tf2 gift za vaš Paypal, sad sve više traže da pošaljete nešto što vam ne treba u drugom smjeru (tipa kupon, emotikon, background) iz razloga što ukoliko nešto pođe po zlu, možete zatražiti od steam supporta da poništi razmjenu. Ukoliko samo jedna strana šalje nešto i označite kao poklon, ne može se poništiti.

Dispenser

 

Ukratko, nešto kao Steamgifts samo što ovdje izbjegavate onaj dio s pregovaranjem. Odmah vam je izložena cijena te ukoliko se slažete dobijete igru vrlo brzo.
Nakon logiranja kliknete gore i upišite u tražilicu željenu igru. Nakon što završi pretragu, dobit ćete sljedeće.

 

 

S lijeve strane je ponuda, a s desne je valuta s kojom se plaća. U ovom primjeru, igre koje se nude su Metro i Witcher, a da bi je mogli kupiti treba vam 12 tf2 ključeva, 11 dota2 ili 11 cs2 go ključeva. Ako ih imate u inventoryju kliknite na igru koju tražite.
Nakon toga ćete dobiti sljedeći prozor.

  

 

 

Tu ostavite svoj Steam trade link koji možete pronaći na (http://www.steamcommunity.com/my/tradeoffers/privacy/, označite igru koju želite, valutu kojom želite platiti i kliknete dolje na gumb Purchase. Nakon toga će vam u Steam klijent Bot poslati ponudu, vi mu pošaljete svoje ključeve i to je to. 

(Ovdje imate i video tutorial za trgovanje na dispenseru:

) )

I to bi bilo to.

Kratak FAQ:
Koliko je to legalno?
Stranice koje sam naveo u potpunosti su legalne. Jedino što možete riskirati je da primjerice vi prodajete igru te vam druga osoba uplati Paypalom novac. Nakon što mu poklonite igru, on zatraži od Paypala poništenje transakcije te izgubite i novac i igru. Zato zatražite onda da vam prilikom Steam tradeanja pokloni neku sitnicu, tako da vam u tom slučaju Steam može poništiti razmjenu i da ne izgubite igru. No ukoliko malo pripazite, bez brige ste.

Zašto Valve to dopušta?
Ukratko, jedna od prednosti Steama je razmjena tih poklona koji su puno bolje riješeni od konkurencije. Zašto je tolika razlika u cijeni - ne znam. Teza da je naš životni standard viši od primjerice Amerikanaca ne drži vodu. Nasreću, to "poklanjanje" igara je djelovalo pa se i nismo previše bunili. Na našu žalost, nedavno su stali na kraj tako da su onemogućili poklanjanje ako je osoba iz druge regije. To se odnosi na naslove koji ce tek izaći, tako da ste mirni za ovaj božićni sale.

 

Mogu li ključevi biti zaključani?
Mogu. Zato provjerite najbolje na googleu je li ključ zaključan, makar bi na stranicama trebalo stajati upozorenje o tome. Također, na ključeve se ne odnosi onaj ACRTAG.

 

Što je s Origin, Uplay, GoGom?
Oni ne podržavaju razmjenu poklona, tako da kad su te stranice u pitanju, najbolje je pratiti stranice poput Reddita/Gamedeals i sličnih.

 

Zašto ne bi kupio igru uz pomoć VPN-a umjesto da koristim tuđe usluge?

Riskirate gubitak svojeg računa. Dosta ljudi je izgubilo račun zbog toga što su se spojili na primjerice ruski proxy te tako kupili igru. Dok nekim čudom nisu toliko strogi kad pokušate aktivirati region locked poklon.

 

To je to. Ako imate kakvih pitanja, rešetajte.

You only got one finger left And its pointing at the door
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2014 14:41 (Vulgaris).
Moj PC  
52 0 hvala 54
16 godina
neaktivan
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

I još ovo - koristan flowchart za Steam ljetni i zimski sale:

 

You only got one finger left And its pointing at the door
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara
fali ti g2a stranica, isto imaju dost dobrih akcija
16 godina
neaktivan
offline
Re: Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara
dado16 kaže...
fali ti g2a stranica, isto imaju dost dobrih akcija

Ne fali. Naveo sam one stranice koje nabavaju ključeve direktno od dobavljača, g2a je ipak preprodaja ključeva. Tako da kod njih postoji (mala) šansa da su ključevi nabavljeni sumnjivim putem (tuđom kreditnom) pa da vam Steam ukoni igru s računa.

You only got one finger left And its pointing at the door
9 godina
neaktivan
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

Preporučio bih stranicu www.kinguin.net 

Prednosti: u većini slučajeva najniže cijene, lijepo dizajnirana stranica, usporedba cijena s drugim stranicama.


Kupio sam već nekoliko igara kod njih i nije bilo ikakvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara
FTWTitanium kaže...

Preporučio bih stranicu www.kinguin.net 

Prednosti: u većini slučajeva najniže cijene, lijepo dizajnirana stranica, usporedba cijena s drugim stranicama.


Kupio sam već nekoliko igara kod njih i nije bilo ikakvih problema.

Isto kao i g2a kljucevi nabavljeni sumnjivim putevima. Jesu jeftini,ali nebih preporucio za ucestalu kupnju preko njih. Ja kupujem s te stranice samo ako je bas velika razlika u cijeni.

 

Cisto da napisem i svoj dojam o kupnji preko steamtrades-a.

 

Posto mi se neda zezat s kljucevima pri kupnji koristim paypal. Kupio sam stvarno veliki broj igara i to od razlicitih likova. Nikada nisam imao problema,selleri su vecinom jako susretljivi likovi i cim vide uplatu na racunu posalju giftove. Jedina mana placanja preko paypala je to sto moras jos platiti i one troskove,al ajde nisu toliko veliki pa je ok. Sve u svemu ustedio sam jako velike novce(kad je winter/summer sale ustedim i preko 20€). Bitno je samo gledati rating prodavaca i mal procitat komentare drugih ljudi.

 

I ne ne mozete zeznuti prodavaca tako da trazite povrat novca(prek paypala jelte) jer vecina selllera trazi od vas da u notu napisete da kupujete digitalno sredstvo i da povrat novca nije moguc. 

 

To je uglavnom to ako imate pitanja,trebate pomoc slobodno pisite :)

11 godina
neaktivan
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

ja san tek napravio STEAM acc i želio bi uzeti za početak C&C(barem generals&zero hour,ako već ne ULTIMATE edition),i recimo NBA2K14 i PES2014,pa posli kad još padnu cijene,uzet i 15 za obje igrice,ali se ne snalazim baš najbolje di i kako,a kontan sutra uplatit baren nešto love i uzet barem C&C,ako ne već i koju usput(jer želim igrat s xbox360 bežičnim kontrolorom,pa još tražin šta točno treba za to i di uzet to),ali ne bi želio pogriješit...hvala unaprijed...

 

edit;jer se prodaju ka neki CD keyevi,a netko mi je objasnio da za to treba imat i CD ili DVD za pokrenit ili šta li,totalno nemam pojma,pa ne želim glumit budalu,ali niti falit bezveze...ako bi netko ljubazno mi objasnio i uputio di i šta i kako,jel npr,ima taj C&C ULTIMTE edition za nekih 10-tak eura,ali je CD key,jel može taj,i NAB2K14 je isto desetak eura,pa za početak,pa poslije ću se i ja lakše snaći.uzeo sam novu konfu,stiže mi monitor novi(većje trebao),pa treban nabavit to za taj xbox360 kontrolor da može radit i tako,ima tu dosta zabave još,ali imam xbxo360 s 20 original igrica,ali se kontan prebacit na komp,pa ću vidjeti šta i kako će to sve još ići...hvala još jednom :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2014 16:39 (johnyaces777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

Hvala za objašnjenje. Mnogo će mi korisiti. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

Dobro objašnjeno, iako me zbedirala ova informacija da će odsad trade između regija biti onemogućen. Ah well, bilo je dobro dok je trajalo.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara
johnyaces777 kaže...

ja san tek napravio STEAM acc i želio bi uzeti za početak C&C(barem generals&zero hour,ako već ne ULTIMATE edition),i recimo NBA2K14 i PES2014,pa posli kad još padnu cijene,uzet i 15 za obje igrice,ali se ne snalazim baš najbolje di i kako,a kontan sutra uplatit baren nešto love i uzet barem C&C,ako ne već i koju usput(jer želim igrat s xbox360 bežičnim kontrolorom,pa još tražin šta točno treba za to i di uzet to),ali ne bi želio pogriješit...hvala unaprijed...

 

edit;jer se prodaju ka neki CD keyevi,a netko mi je objasnio da za to treba imat i CD ili DVD za pokrenit ili šta li,totalno nemam pojma,pa ne želim glumit budalu,ali niti falit bezveze...ako bi netko ljubazno mi objasnio i uputio di i šta i kako,jel npr,ima taj C&C ULTIMTE edition za nekih 10-tak eura,ali je CD key,jel može taj,i NAB2K14 je isto desetak eura,pa za početak,pa poslije ću se i ja lakše snaći.uzeo sam novu konfu,stiže mi monitor novi(većje trebao),pa treban nabavit to za taj xbox360 kontrolor da može radit i tako,ima tu dosta zabave još,ali imam xbxo360 s 20 original igrica,ali se kontan prebacit na komp,pa ću vidjeti šta i kako će to sve još ići...hvala još jednom :)

O cemu ti pricas. C&C generals nema na steam-u

10 godina
offline
Re: Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara

hvala :)

11 godina
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

Zaboravio si napisati da se u bar 30% situacija giftovi koje kupujes povuku od strane steama, mozda cak 20%.

 

Sve zavisi od izdavaca.

 

Wvo primjer gauntlet igra, nakon sto su je region lockali, dosta ljudi poslije je izgubilo sa liste igara.

 

Ja kupujem iskljucivo preko steam trades-a, imam par irl frendova sto to rade, mogu svima preporuciti ih, 100% scam safe ali ja nikako ne preporucujem tf kljuceve trade vec samo CS:GO jer vrijede vise i kad se "prodavac" predomisli.

 

Ima rizika u ovoj kupovini ali se isplati :)

 

P.S. csgo kljuceve mozete uzeti po 1.5 evra sto je fenomenalno

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
 
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Re: Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara

pardon,ipak je ORIGIN u pitanju...https://www.g2a.com/command-conquer-ultimate-collection-ea-origin-cd-key-eu.html

 

šta se radi s ovim,jel moguće uzeti ovo i jel potreban cd ili šta več,akko ide s time,hvala unaprijed...

16 godina
neaktivan
offline
Re: Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara
chaselol kaže...

Zaboravio si napisati da se u bar 30% situacija giftovi koje kupujes povuku od strane steama, mozda cak 20%.

 

Sve zavisi od izdavaca.

 

Wvo primjer gauntlet igra, nakon sto su je region lockali, dosta ljudi poslije je izgubilo sa liste igara.

 

Ja kupujem iskljucivo preko steam trades-a, imam par irl frendova sto to rade, mogu svima preporuciti ih, 100% scam safe ali ja nikako ne preporucujem tf kljuceve trade vec samo CS:GO jer vrijede vise i kad se "prodavac" predomisli.

 

Ima rizika u ovoj kupovini ali se isplati :)

 

P.S. csgo kljuceve mozete uzeti po 1.5 evra sto je fenomenalno

Da, ovisi o izdavaču. Ne bi rekao baš da je toliko drastična brojka, no nisam upućen u previše slučajeva gdje se to dogodilo. Znam da je ekipa masovno kupovala Witcher 3 koji se mogao nabaviti za cca. 100 kuna i još uvijek im stoji u libraryu makar je nedavno stavljen region lock.

 

 

johnyaces777 kaže...

pardon,ipak je ORIGIN u pitanju...https://www.g2a.com/command-conquer-ultimate-collection-ea-origin-cd-key-eu.html

 

šta se radi s ovim,jel moguće uzeti ovo i jel potreban cd ili šta več,akko ide s time,hvala unaprijed...

Skineš origin client i u njemu ukucaš kod koji ćeš dobiti na (digitalnom) računu. Nakon što to napraviš pojavit će ti se u libraryu igra te možeš započeti download. Nikakav cd nije potreban.

You only got one finger left And its pointing at the door
11 godina
neaktivan
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

Allkeyshop,sve cijene igara se vide :)

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

ako uzmem bas taj key,dali je moguće igrat igru na win 8.1,čujen da ima problema,jer imam original deluxe verziju generals i zero hour i neče da radi na win 8.1,pa sad više ne znam ni sam,hvala ako netko zna bolje o tome...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

Takodjer, preporucio bi svima da si instaliraju enhanced steam extension, korisna za pregled cijena u drugim regijama ako mislite trejdat. Takodjer svaku osobu prije trejdanja, pogledat njihov profil na steamrep-u da se vidi imali osoba prijave ili pokusaje scama

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

hoće li onemogućiti giftanje među regijama ili će onemogućiti i razmjenu tf2 i drugih ključeva za igre iz drugih regija u trade windowu?

Gifting i trade nisu isto unutar Steam clienta, tf2 ključeve ne možeš giftat, možeš ih trejdat u prozoru za doslovno ništa, ali giftat ih nemožeš.

 

To se dobro vidi kad nemožeš trejdat jer si promjenio password recimo, ne možeš koristit trade window tjedan dana, ali možeš dobiti gift i poslat gift.

Druga je to stvar što tebi dođe na isto ako platiš paypalom i onda ti rus gifta.

 

EDIT: evo nešto iz prošle godine:

http://www.rockpapershotgun.com/2013/12/23/steam-allows-publishers-to-disable-cross-region-gifting/

 

The new option was first discovered in the database of Metal Gear Rising: Revengeance (via NeoGAF). The new tag, “AllowCrossRegionTradingAndGifting,” is set to “No” for Konami’s cyborg ninja absolutely-positively-not-stealth game.

 

Znači već imaju tu opciju i koliko vidim još se trejda na veliko odnosno izdavači ne koriste ovu opciju. To što je sad ta zaštita na defaultu ne znači da izdavači ipak neće omogućiti cross region trading and gifting u velikom postotku jer koliko sam shvatio i do sada su imali jednostavan način da to spriječe.

Vjerojatno računaju da većina ovih koji uzimaju sa steamtradesa bi se okrenula pirastvu ako se to onemogući, zato su ostalom igre i jeftinije u rusiji(naravno i životni  standard ima značajnu ulogu).

 

Jedino ova promjena može biti game changer ako je izdavačima dosad bilo skupo i tehnički zahtjevno to onemogućiti i sad im Steam sve olakšava ili jednostavno mijenjaju taktiku.

 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 16:16 (Mark Robins).
 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

Oh snap.

http://www.eurogamer.net/articles/2014-11-25-valve-updates-gift-rules-to-limit-steam-key-sellers

 

A što ćemo sad?

Mislim, nije problem poslati ključeve kao gift pa isto tako dobiti igru nazad,

samo šanse da te netko zavalja su solidno skočile (bez obzira na reputaciju prodavača).

 

Tajming savršen, dan prije sniženja :)

Split your lungs with Blood and Thunder
 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara
Mark Robins kaže...

hoće li onemogućiti giftanje među regijama ili će onemogućiti i razmjenu tf2 i drugih ključeva za igre iz drugih regija u trade windowu?

Gifting i trade nisu isto unutar Steam clienta, tf2 ključeve ne možeš giftat, možeš ih trejdat u prozoru za doslovno ništa, ali giftat ih nemožeš.

 

To se dobro vidi kad nemožeš trejdat jer si promjenio password recimo, ne možeš koristit trade window tjedan dana, ali možeš dobiti gift i poslat gift.

Druga je to stvar što tebi dođe na isto ako platiš paypalom i onda ti rus gifta.

 

EDIT: evo nešto iz prošle godine:

http://www.rockpapershotgun.com/2013/12/23/steam-allows-publishers-to-disable-cross-region-gifting/

 

The new option was first discovered in the database of Metal Gear Rising: Revengeance (via NeoGAF). The new tag, “AllowCrossRegionTradingAndGifting,” is set to “No” for Konami’s cyborg ninja absolutely-positively-not-stealth game.

 

Znači već imaju tu opciju i koliko vidim još se trejda na veliko odnosno izdavači ne koriste ovu opciju. To što je sad ta zaštita na defaultu ne znači da izdavači ipak neće omogućiti cross region trading and gifting u velikom postotku jer koliko sam shvatio i do sada su imali jednostavan način da to spriječe.

Vjerojatno računaju da većina ovih koji uzimaju sa steamtradesa bi se okrenula pirastvu ako se to onemogući, zato su ostalom igre i jeftinije u rusiji(naravno i životni  standard ima značajnu ulogu).

 

Jedino ova promjena može biti game changer ako je izdavačima dosad bilo skupo i tehnički zahtjevno to onemogućiti i sad im Steam sve olakšava ili jednostavno mijenjaju taktiku.

 

 

https://i.imgur.com/gZTmRNy.png

 

Izgleda da se mora kontaktirati Valve da izmijeni tu opciju. Već sad je velika većina igri zaključano, iako nekim čudom novi CoD nije.

 

fler kaže...

Oh snap.

http://www.eurogamer.net/articles/2014-11-25-valve-updates-gift-rules-to-limit-steam-key-sellers

 

A što ćemo sad?

Mislim, nije problem poslati ključeve kao gift pa isto tako dobiti igru nazad,

samo šanse da te netko zavalja su solidno skočile (bez obzira na reputaciju prodavača).

 

Tajming savršen, dan prije sniženja :)

Glupost čista.

You only got one finger left And its pointing at the door
10 godina
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

Imam pitanje u vezi best buya. Imat ce sale za black friday i mislim si uzest 2-3 igre po 25$ svaka. Hoce li meni to carinit i ocu li imat ikakvih dodatnih troskova,hvala.

 

 

Srry ako je malo offtopic.

Nothing is true,everything is permitted.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

Ako dolazi van EU i ukupna vrijednost (cijena+poštarina) je veća od 20ak Eura (tj. 160 kuna), prema zakonu podliježe porezu - znači, PDV + nešto taksi.

Nekima prođe bez davanja, no računaj da će te po svoj prilici zakačiti.

 

Pitanje je, šalje li Best Buy kod nas?

Split your lungs with Blood and Thunder
 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?
cola777 kaže...

od danas su svi giftovi kupljeni u rusiji, indoneziji, maleziji, brazilu, turskoj i ostalim regijama sa vlastitom valutom ZAKLJUČANI

.

You only got one finger left And its pointing at the door
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara
Vulgaris kaže...
cola777 kaže...

od danas su svi giftovi kupljeni u rusiji, indoneziji, maleziji, brazilu, turskoj i ostalim regijama sa vlastitom valutom ZAKLJUČANI

To se odnosi samo na Steam, čisto da ne bude neke zabune.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
11 godina
neaktivan
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

mene bi zanimalo gdje je najjeftinije nabavit NBA2K14 zasada,a posli nekad i NBA2K15 također,jel ima koja shema s tim marketima i razmjenama,čita san da neki mjenjaju te neke ključeve i slično,pa se u to ne kontan baš najbolje,pa ako netko može pomoći nekom informacijom,bio bi zahvalan...najjeftinije šta san ja pronaša je na G2A za NBA2K14 od nekih 10.50,a sad 12.84 eura i to bez poreza i nekog dodatka,tako da igrica izađe skoro 17 eura ukupno s tom najnižom cijenom nekom,jer je 1 euro za GA shield,pa još 1 euro za naplatu,pa još 3 eura porez,pa tih 10.50 se pretvorilo u 16.90 eura...a sad nema ni to nego ova slijedeći za 12.84,tako da bi valjda izašlo negdje 20 eura za tu igricu,pa mi se to čini skupo...??razlog zašto uziman prvo 14 je jer još neman grafičku u kompu,jer nit ne igram baš previše iskreno,tako da nije mi prioritet,ali ću nekad i to nabacit s vremenom,iman dosta stvari riješit prije toga...inače bi odmah uzeo 15 i gotovo...inače iman I7 4770k  s integriranom zasada...i isto bi nekad nabacio PES 2015 usput,ne znam kakve su grafičke postavke i zahtjevnost kod toga,ali svakako bi htio imat i tu igricu...danas sam nabavio bežični joystick ili gamepad,pa pomalo,lol...hvala unaprijed svakome na pomoći :)

 

itko??

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 23:00 (johnyaces777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

Da li se može napraviti bypass za PDV na Kinguin-u? Znači da se promijeni IP adresa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara
David87 kaže...

Da li se može napraviti bypass za PDV na Kinguin-u? Znači da se promijeni IP adresa?

 Ne znam za promjenu IP-a ali ja sam promijenio adresu dostave (fizičku adresu ne IP) na BiH i dao frendov bosanski broj mobitela da na njega pošalju kod koji sam morao unijeti prilikom promjene adrese. upozorio me je da je moj IP iz Hrvatske ali samo klikneš nastavi i uneseš taj kod i nema PDV-a

Mislim da ovo funkcionira za bilo koju državu koja nije u EU.

13 godina
offline
Re: Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara
JackIsBack kaže...
David87 kaže...

Da li se može napraviti bypass za PDV na Kinguin-u? Znači da se promijeni IP adresa?

 Ne znam za promjenu IP-a ali ja sam promijenio adresu dostave (fizičku adresu ne IP) na BiH i dao frendov bosanski broj mobitela da na njega pošalju kod koji sam morao unijeti prilikom promjene adrese. upozorio me je da je moj IP iz Hrvatske ali samo klikneš nastavi i uneseš taj kod i nema PDV-a

Mislim da ovo funkcionira za bilo koju državu koja nije u EU.

 "We have detected that yout computer is located in Croatia . Your billing address points to a different country.
Please check and, if necessary, correct your billing address. If the address is correct press "Continue""

 

Stavil sam na BiH i sad još stavim njihov IP i moglo bi proći, budem probal :)

15 godina
neaktivan
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Kako najjeftinije proći kod kupnje video igara?

Zanimljivo štivo s reddita ako nekog zanima. Vezano s ovom temom jasno :D

 
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice