ATI HD4870X2 za igranje+GeForce 9500 za Physx

poruka: 51
|
čitano: 5.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle da rezimiramo; Ako želiš physx u svojoj kanti kupi nvidiu? Veliki minus za ATI po meni. Tehnologija je, iako je imala težak početak, relativno obećavajuća i ipak nešto novo donosi (a i dosta bolje izgleda) u igrama. Danas je sve manje tehnologija koje omogućavaju veliki napredak u izgledu igre pa se firme grebu i za "manje" stvari, pod navodnike. Za primjer kako igra izgleda sa i bez physx-a pogledajte

Edit: jedan jako zanimljivi link: nvidia podržava i pomaže ekipi koja je uspjela upogonit physx na radeon karticama(!!) link

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 21:12 (Thorien Kell).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: ATI HD4870X2 za igranje+GeForce 9500 za Physx
Thorien Kell kaže...

Edit: jedan jako zanimljivi link: nvidia podržava i pomaže ekipi koja je uspjela upogonit physx na radeon karticama(!!) link

Da.. tako je počelo, ali s obzirom da ATI ne želi plaćati licencu za korištenje PhysX-a Nvidiji (a ko bi im zamjerio) ništa od toga. Možeš naći slične članke i za CUDA tehnologiju. :)

Novi DX11 bi u nekoj reviziji trebali omogućiti jedinstveni interfejs prema računanju fizike, a i tu je OpenCL.. tako da nagađam da i PhysX neće dugo živjeti kao proprietary tehnologija (osim ako nvidia ucjeni razvojne timove koji prave "its ment to be played" igre, a takvih je poprilično).

Uglavnom, ne zamaram se s time za sada, još je sve to relativno novo. Ćemo-da-vidimo.

16 godina
neaktivan
Zura kaže...
Da.. tako je počelo, ali s obzirom da ATI ne želi plaćati licencu za korištenje PhysX-a Nvidiji (a ko bi im zamjerio) ništa od toga. Možeš naći slične članke i za CUDA tehnologiju. :)

Novi DX11 bi u nekoj reviziji trebali omogućiti jedinstveni interfejs prema računanju fizike, a i tu je OpenCL.. tako da nagađam da i PhysX neće dugo živjeti kao proprietary tehnologija (osim ako nvidia ucjeni razvojne timove koji prave "its ment to be played" igre, a takvih je poprilično).

Uglavnom, ne zamaram se s time za sada, još je sve to relativno novo. Ćemo-da-vidimo.

" (a ko bi im zamjerio)" kažeš? Nije to tako jednostavno kao što se čini. Recimo ja ću nakon pročitanog vjerovatno uzet nvidiju a sigurno nisam jedini. Kao što je i

appleu dugoročno bilo itekako pametno dozvolit pokretanje windowsa na svojoj platformi (bio je to potez koji je imao 1000 dobrih strana i nijedan nedostatak

osim povrijeđenog "ponosa") slična je stvar i kod ATIja. Za njih bi podrška za physx značila samo veliki plus, garantiram. E sad sve ovisi o visini koštanja licence

i o "profesionalnom ponosu" 

"(osim ako nvidia ucjeni razvojne timove koji prave "its ment to be played" igre, a takvih je poprilično)" - tu si sve reko. Nemojmo podcjenjivat moć globalnih

prijetnji i grafičkih lobyja. Tu se okreću velike pare ;-)

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 22:19 (Thorien Kell).
16 godina

nestose suska da postoje ati driveri sa Physx kompatibilnosti,naravno to nisu oficijelni od atija vec omega driveri ili nesto tako slicno

malo potrazite na googlu,mozda budete imali srece

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 22:47 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko sam čuo Ati-jeve grafe podržavaju PhysX ali misle da je to nepotrebno za sad.

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Thorien Kell kaže...

Dakle da rezimiramo; Ako želiš physx u svojoj kanti kupi nvidiu? Veliki minus za ATI po meni. Tehnologija je, iako je imala težak početak, relativno obećavajuća i ipak nešto novo donosi (a i dosta bolje izgleda) u igrama. Danas je sve manje tehnologija koje omogućavaju veliki napredak u izgledu igre pa se firme grebu i za "manje" stvari, pod navodnike. Za primjer kako igra izgleda sa i bez physx-a pogledajte

Isto kao što je veliki minus(za Nvidiu) što nije podržala DX10.1.No realno gledajuči niti DX10.1 niti Physx nije zaživio.A po mojim predviđanjima niti neče.A to je zato što za par sitnih detalja moraš imat isključivo Nvidiu i po mogučnosti dvije(jaču za izvođenje grafike,a slabiju za izvođenje Physx-a).

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Isto kao što je veliki minus(za Nvidiu) što nije podržala DX10.1.No realno gledajuči niti DX10.1 niti Physx nije zaživio.A po mojim predviđanjima niti neče.A to je zato što za par sitnih detalja moraš imat isključivo Nvidiu i po mogučnosti dvije(jaču za izvođenje grafike,a slabiju za izvođenje Physx-a).

Misliš da physx nije zaživio?

Listu igara koje ga podržavaju pogledaj ovdje.

Lista i nije baš mala.

16 godina
neaktivan
Thorien Kell kaže...

Misliš da physx nije zaživio?

Listu igara koje ga podržavaju pogledaj ovdje.

Lista i nije baš mala.

To je lista igra koje podržavaju obrađivanje fizike sa nvidinom grafom.Dok Physx efekte koristi svega dve,tri igre.Brkaš pojmove.

17 godina

Ja cu vjerovatno napravit 9600gt + HD5870, ako physx zaživi.

Od physix-a za sada ništa.

UT3 i Mirrors edge, samo 2 igrice vrijedne spomena koja koriste geforce physx (ut3 tek sa patchem).

A kada uključite physx u mirrors edge-u i imate ati, nije kriva grafička kartica zbog tromosti fps-a nego procesor. Procesor obrađuje fiziku ako nemate geforce-icu.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

To je lista igra koje podržavaju obrađivanje fizike sa nvidinom grafom.Dok Physx efekte koristi svega dve,tri igre.Brkaš pojmove.

Deder ti to malo meni pojasni. Dakle navedene igre podržavaju obrađivanje fizike s nV grafom, a ako grafa nije nV?

Onda nema "fizike"? Tamo piše;

Below is a partial listing of current and upcoming PhysX-accelerated titles available for PC and console owners alike.

PC titles can take advantage of the PhysX Accelerator to provide an enhanced gaming experience.

Dakle igre koji mogu koristit PhysX (primjeti da PhysX nije physics tj. "fizika") akcelerator (koji je simuliran u nV karticama)

da bi poboljšali iskustvo igranja - štogod to značilo.

Nije sad samo bitno koja igra ga trenutno i u kojoj mjeri podržava već koliko će tehnologija u bližoj i daljnnjoj budućnosti biti

podržana. Znajući tko je gura ...

Ukratko, nisi me baš uspio utješit.

17 godina
neaktivan
AlienWare1 kaže...

Prebacio bi se ja odavno, ali jedan od glavnih razloga što se nisam ni na Vistu prebacio sa XP-a je taj što obožavam igrati starije igre koje bez problema nabaviš za 50-tak kuna, recimo Call of Duty 2,IL2 Sturmovik, Flashpoint itd...Pa pošto su starije nije izašao nikakav compability patch za njih te ako cu ih igrat moram ostat na XP-u... :(

Skini XP mode za windows 7. On emulira xp ne windowsima 7. Koliko sam ja ga isprobao programi odlično rade na njemu, ali ne znam kako ta virtualizacija utječe na igre.

Ali ništa te ne košta probati.

Tu ti je popis svih isprobanih igri na win7 i da li rade

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina

Ipak je bolje sa fizikom.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nisam znao daje tolika razlika

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Citat sa Guru3D-a:

I was afraid that with the coming of a new OS we'd see a performance drop just like we had with the transition from Windows XP to Vista, but if anything, Windows 7 VGA performance is as good as Windows Vista with the obviously occasional random fluctuation in performance here and there though. Looking at the opposite side, Windows 7 won't offer performance increases in graphics performance either with an exception here and there.

Drugim riječima performanse kao i u Visti (uz dorađenije drivere naravno), a dx11 donosi poboljšanja kako u Win7 tako i u Vistu Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Thorien Kell kaže...

1.Deder ti to malo meni pojasni. Dakle navedene igre podržavaju obrađivanje fizike s nV grafom, a ako grafa nije nV?

Onda nema "fizike"? Tamo piše;

Dakle igre koji mogu koristit PhysX (primjeti da PhysX nije physics tj. "fizika") akcelerator (koji je simuliran u nV karticama)

da bi poboljšali iskustvo igranja - štogod to značilo.

Nije sad samo bitno koja igra ga trenutno i u kojoj mjeri podržava već koliko će tehnologija u bližoj i daljnnjoj budućnosti biti

podržana. Znajući tko je gura ...

Ukratko, nisi me baš uspio utješit.

1.Znači te igre sa liste(Za koju si dao link)Podržavaju obrađivanje njihove fizike sa Nvidinim GPU-om.Ako pak korisnik nema odgovarajuči GPU(Stariju serju od 8xxx ili pak ATI-ev GPU) onda se ta ista fizika(Nikakvi Physx efekti) obrađuje na standardni način(Putem CPU-a).

Da ponovimo:Te famozne Physx efekte podržava isključivo samo tri igre(Za sada).A to su:Mirror`s Edge,Cryostasis i UT3(Sa zakrpom).

I za sada vidimo kako je Nvidia uspijela progurati taj svoj Physx.A isto tako nemoj zaboravit da večina igra koristi havok fiziku koju gura Intel.

16 godina
protjeran

nVIDIA Physics je jedna velika, nepotrebna glupost. To sve efikasnije i bolje radi Havok.

sve su žene sve tuge balkanske

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

nVIDIA Physics je jedna velika, nepotrebna glupost. To sve efikasnije i bolje radi Havok.

A taj zaključak temeljiš na čemu?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
fabijan654321 kaže...

LUPAS BEZVEZE

16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Na temelju toga što Havok koristi DALEKO veči broj igra.A isto tako ima odlične odnose sa CPU-om.

Dok Physx izgleda nešto ljepše,no ta ljepota ima jako veliku cijenu.

Znači za Physx ti je potreban Isključivo Gforce.Isto tako je poželjno da taj Gforce ima 1GB VRAM-a.Tu se također mogu ubrojit isključivo samo tri igre koje imaju te famozne Physx efekte.

A zadnja mana je Suradnja sa CPU-om.Dovoljno je reči da ti neče pomoči ni i7EX 975 i da če igra raditi u super duper Modu.

16 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...
fabijan654321 kaže...

Na temelju Mirors Edge, Cryostasis, ovaj novi Bathman nisam proba, ali sumnjam da je bolje. Po meni glupost, zato em je havok u svemu tome jednako dobar, ako ne i bolji u nekim stvarima, + radi na svim karticama, + em puno problema sa perfomansama... Jednostavno po meni marketinški trik. Havok je jos uvjek bolji odabir.

zzz kaže...
fabijan654321 kaže...

LUPAS BEZVEZE

O gospodine sveti, prosvjetli mi pamet, pomozi mi da me usmjeris na pravi put!

sve su žene sve tuge balkanske
17 godina
neaktivan

Ma nikome ovdje ne treba ni Physix ni Havok... igre su bile dobre bez toga u prošlosti (i bolje), a sigurno će bit i u budućnosti. Ja ne znam zašto bi nekome Physix bio presudan pri kupnji grafičke? Ako su performanse baš iste, i cijena identična onda da, zašto ne, ali bazirat kupnju grafičke na tome je jednostavno - glupo. Da još jedan dobar "feature", ali nešto više od toga - ne.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice