AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 649.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Neka nam živi DX 12 

I AMD.

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

amd amd amd ea ea amdeeee ihaaaaaa :)))))

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
XXX kaže...

Neka nam živi DX 12 

...

a strasne razlike u pm! jos da samo imamo rezultat na win7+dx11 vs win10+dx12!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan

Nisam fanboy ni jedne strane ali baš mi je drago što se AMD pokazuje kao bolji izbor za nadolazeće stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XXX kaže...

Neka nam živi DX 12 

I AMD.

nije vama lako moram priznati.

13 godina

Dx12 je odlican, mada mislim da se pokazuju testovi na pogresnim masinama. Treba testirati slabiji cpu, da ubace 6/8 core od fx sa jacim grafama, zar ne?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ovo je sve jos nula, to su samo predverzije pravih DX 12 naslova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

Dx12 je odlican, mada mislim da se pokazuju testovi na pogresnim masinama. Treba testirati slabiji cpu, da ubace 6/8 core od fx sa jacim grafama, zar ne?

Točno to sam ja sad htio komentirati čim sam pogledao video, zanima me da li bi jedan FX-6300 sad mogao bolje potegnut sa nekom jačom grafom naspram DX 11 i koliko bi tu doprinio DX 12, a ne kak će ić na mašinama koje već sad lako tjeraju 60+ fps-a.

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
17 godina
Unimatrix 007 kaže...
chaselol kaže...

Točno to sam ja sad htio komentirati čim sam pogledao video, zanima me da li bi jedan FX-6300 sad mogao bolje potegnut sa nekom jačom grafom naspram DX 11 i koliko bi tu doprinio DX 12, a ne kak će ić na mašinama koje već sad lako tjeraju 60+ fps-a.

ja sam jucer svako malo gledao youtube da nadem neki fx s nekom jacom grafom ali jednostavno takvog neceg nema :/

13 godina
protjeran
toxic kaže...

ja sam jucer svako malo gledao youtube da nadem neki fx s nekom jacom grafom ali jednostavno takvog neceg nema :/

kaj ti vrijedi kad i s i7+gtx980ti su perfomansne katastrofalne, evo lik u videu kaze bio on u praznoj sobi ili s 100np-c jeva fps je isti...

dakle cisti dokaz da je ovo jako, jako lose optimizirano jer nemres u praznoj sobi gdje ima 1000 poligona imati isti frame rate gdje ima 10000 poligona...lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 19:12 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže....

Kako onda funkcioniraju asinkroni shaderi ?

Zamisli korištenje GPUa kao jednu autocestu na koju se ulazi pomoću tri ulaza. Neka je svaki ulaz neki proces koji GPU mora obradit. Kod DX11 ti na ta tri ulaza na autocestu imaš semafor i dok jedni auti ne uđu drugi auti stoje, i onda postoji slobodno vrijeme koji nije iskorišteno ali tebi ce se GPU usage svejedno prikazivati kao 100% jer i s tog jednog ulaza kojem je zeleno stalno ulaze auti. Kada svi s tog ulaza uđu onda se drugima pali zeleno, pa opet tako do trećih. 

Kod DX12 nema semafora vec imaš uzlazne rampe i onda ce ulaziti auti s prvog ulaza, tamo di ima mjesta između njih (slobodno vrijeme,GPU je dovoljno brz pa ima viska vremena, to je recimo razmak među auta) tad ce ući ti drugi auti, tako i za treći ulaz. U tome djelomično leži ubrzanje DX12

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 21:27 (JozoBozo121).
17 godina
JozoBozo121 kaže...
Glavas_ZG kaže....

Zamisli korištenje GPUa kao jednu autocestu na koju se ulazi pomoću tri ulaza. Neka je svaki ulaz neki proces koji GPU mora obradit. Kod DX11 ti na ta tri ulaza na autocestu imaš semafor i dok jedni auti ne uđu drugi auti stoje, i onda postoji slobodno vrijeme koji nije iskorišteno ali tebi ce se GPU usage svejedno prikazivati kao 100% jer i s tog jednog ulaza kojem je zeleno stalno ulaze auti. Kada svi s tog ulaza uđu onda se drugima pali zeleno, pa opet tako do trećih. 

Kod DX12 nema semafora vec imaš uzlazne rampe i onda ce ulaziti auti s prvog ulaza, tamo di ima mjesta između njih (slobodno vrijeme,GPU je dovoljno brz pa ima viska vremena, to je recimo razmak među auta) tad ce ući ti drugi auti, tako i za treći ulaz. U tome lezi ubrzanje DX12

a to si vido dvije stranice prije gdje je mirzet1976 stavio video ili si znao od prije?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 19:49 (toxic).
11 godina
protjeran
JozoBozo121 kaže...
Glavas_ZG kaže....

Kod DX12 nema semafora vec imaš uzlazne rampe i onda ce ulaziti auti s prvog ulaza, tamo di ima mjesta između njih (slobodno vrijeme,GPU je dovoljno brz pa ima viska vremena, to je recimo razmak među auta) tad ce ući ti drugi auti, tako i za treći ulaz. U tome lezi ubrzanje DX12

dali je ovo i toćno di nvidija zaglibi u dx12? jedna traka stalno zeleno a  ovi u druge dvi trake štede benzu jer ne idu nigdi .

Znaći dx12 je ko rotor?

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
toxic kaže...

kaj ti vrijedi kad i s i7+gtx980ti su perfomansne katastrofalne, evo lik u videu kaze bio on u praznoj sobi ili s 100np-c jeva fps je isti...

dakle cisti dokaz da je ovo jako, jako lose optimizirano jer nemres u praznoj sobi gdje ima 1000 poligona imati isti frame rate gdje ima 10000 poligona...lp

Istina, igra je loš port i još je prosječan naslov. Ovo sa DX 12 je čisto skupljanje jeftinih bodova i privlačenje pozornosti. Besplatna reklama. Nije ni zadnji TR ništa bolji što se tehnikalija tiče, ali barem je donekle dobra igra.

16 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...
Glavas_ZG kaže....

Opisao si asinkrone shadere i redukciju latencije iz videa (mogao si mu dati link), ali to nije "uzrok ubrzanja DX12". DX12 je bolji i bez asinkronih shadera. Mislim da nema smisla, ali pokušat ću još jednom... :)

Uzrok ubrzanja sam opisao nešto ranije relativno detaljno, a svodi se na to da za razliku od command buffera koje je do sada kreirao driver i slagao na execution queue, sada tu kontrolu ima aplikacija s minimalnim radom drivera (error checkovi) i to zato što je sada moguće kreirati mnoge command buffere (s više jezgara) i slati ih na pojedine execution queueove po potrebi, jer sada kartice imaju više različitih enginea pa tako i queueova koji se izvršavaju paralelno. Izvršavanje execution queuea je i dalje serijsko, ali se svaki pojedini (compute u odnosu na univerzalne) izvršava asinkrono po prioritetu. Driver više nema ni tu ulogu, nego se sinkronizacija svega obavlja ručno kao i upravljanje svim resursima (zato je programiranje i debugiranje na novim apijima osjetno teže), a to donosi finiju kontrolu i preciznost, tj. moguće je optimalnije koristiti hardver.

Bez znanja o grafici, hardveru, programiranju, ništa vam to puno ne znači ni objašnjeno, ali TL;DR:

Mantle/DirectX 12/Vulkan je bolji od DirectX-a 11/OpenGL-a jer omogućava efikasnije programiranje zbog veće kontrole, manjeg posla za drivere i primarno omogućava višenitno programiranje s grafikom, odnosno korištenje višejezgrenih procesora za grafičke zadatke. Sam po sebi ne donosi ništa. Da bi prednosti bile iskorištene, grafički engine igre mora posebno biti dizajniran za novi API, što gotovo nikad nije slučaj s igrama gdje je DX12 samo tek tako dodan. Također je važno napomenuti da se najbolji rezultati mogu vidjeti kod igara gdje je ono što DX12 omogućava bilo problem i teško će se vidjeti tamo gdje nije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 20:54 (Tonči).
17 godina

U prijevodu dok dode prva prava dx12 igra ne da ce doci slijedeca serija nego ona iza nje dakle negdje oko 06/17

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
toxic kaže...

a to si vido dvije stranice prije gdje je mirzet1976 stavio video ili si znao od prije?

toxic 

Kolega, da sam znao da je taj video dvije stranice prije, jednostavno bi citirao mirzet1976 , i uštedio si 10min razmišljanja kako da to lijepo sročim na hrvatskom. Ja sam se osvrtao s autocestom bas na prezentaciju od AMDa, stavit cu te dvije slike.

Tonči Imaš pravo, nadopunit ću odgovor, pisao sam na brzaka, nisam očekivao da ce nedostatak riječi djelomično nekoga navesti na tako dug i sto je najvažnije, potpun odgovor. Moje isprike 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 21:28 (JozoBozo121).
16 godina
odjavljen

Ima i jedan dulji... http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/amd-radeon-r9-300fury-series/4966445.aspx

I jedan za šire čitateljstvo u ovoljetnom Bugu 2: 109. (PDF) koji spominje jedan segment samo (pojednostavljeno vrlo).

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 21:29 (Tonči).
16 godina
odjavljen

HBM2 spomenut tek iza Polarisa... huh??

HBM2 ovdje je navodno iduća generacija. HBM i "HBM2" ove godine se smatraju istom generacijom (samo "HBM").

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 0:25 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ima nekih naznaka da ih zanima masovna prodaja uz nisku cijenu bez borbe za vrh, nešto poput serije 3850/3870. S druge strane idu priče kako nvidija ni u novoj seriji neće podržavati asynchronous compte tak da nas u stvari čeka DX 11 chip, te daljnje sabotiranje napretka gaming industrije...ono, priča se svašta. Živi bili pa vdjeli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

HBM2 spomenut tek iza Polarisa... huh??

HBM2 ovdje je navodno iduća generacija. HBM i "HBM2" ove godine se smatraju istom generacijom (samo "HBM").

Bit će veselo ovima koji imaju x90 ili čak x80 modele trenutačno u svojim računalima, razvuć iduće dvije godine i čekati "Navi" arhitekturu. 

Samo će biti teško oduprijeti se nadogradnji GPU-a narednih dvije godine.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 0:32 (ramzocro-HCR).
13 godina
protjeran

glavni i odgovorni Raja Koduri izgleda samo spominje apu, nekakav 16k, 240+hz vr i ostala konzolaska sranja...vec vidim kak ce sve ovo zavrsiti, Amd bi izgleda htio sjediti na 6 stolica odjednom... valjda ce im "tata" nvidija posuditi love za to sve...koja crkavica  ove izjave od ovoga me izivciraju kao da slusam susjedovog klinca od 13g koji jos sanja!

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Evo prezentacija na ovom eventu pokazala kako Polaris10 vozi Hitmana na 1440p na 60fps-a. Možda i nije pretjerano interesantno, no ako cijena bude pristupačna, u rangu 390ke ili 970ke, znači da će nasljednik biti sweet spot za 1440p 60hz, mala potrošnja, dx12 kompatibilnost... Nadam se da će ovo biti dovoljno da konkurira nvidiji, jer to je nužnije od poboljšanja kreditnog rejtinga Hrvatske trenutno!!!  To bi danas bila jedna 980ka/fury kartica koje su 4-5k kn. Ajde, nije nešto svemirski kako što smo očekivali, ali raduje me i daje razlog nadanju :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

glavni i odgovorni Raja Koduri izgleda samo spominje apu, nekakav 16k, 240+hz vr i ostala konzolaska sranja...vec vidim kak ce sve ovo zavrsiti, Amd bi izgleda htio sjediti na 6 stolica odjednom... valjda ce im "tata" nvidija posuditi love za to sve...koja crkavica  ove izjave od ovoga me izivciraju kao da slusam susjedovog klinca od 13g koji jos sanja!

Mislim da pretjeruješ. Ovo je konferencija koja jednostavno mora sadržavati prezentacije i govor o svim mogućim sr***ma koje nas uglavnom NE zanimaju, ali ne možeš cijelu konferenciju pričat o Polarisu, a zapravo ne smiš reć ništa :/ 

Dobro je što su uopće pustili polaris 10 demonstraciju na hitmenu. To za 6 stolica, na žalost moraju tako raditi jer jednostavno im - fali para. I sam si to indirektno naglasio. Amd za razliku od nvidije ipak ne svojata sdk toolse poput gameworksa, physix-a i ostalih gluposti koje ne rade dobro niti na hardware-u firme koja ima licencu za ta "smeća". 

*malo licemjerno, s obzirom da imam dvije zelene grafe u kompu... No kao hw konzument, želim zdravu konkurenciju, i mislim da je svi ovdje na forumu trebamo.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 0:58 (eywa33).
16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Ima nekih naznaka da ih zanima masovna prodaja uz nisku cijenu bez borbe za vrh, nešto poput serije 3850/3870. S druge strane idu priče kako nvidija ni u novoj seriji neće podržavati asynchronous compte tak da nas u stvari čeka DX 11 chip, te daljnje sabotiranje napretka gaming industrije...ono, priča se svašta. Živi bili pa vdjeli.

Pa ne baš, s obzirom da je AMD izmislio HBM, Mantle/Vulkan/DirectX12, da su im kartice u novim naslovima ekvivalent Nvidiji. Inače, čip bez asinkronih shadera nije DX11 čip. DX12 nisu asinkroni shaderi. Pa zaboga, o tome sam pisao gore dvaput.

Stjepanj kaže...

16K bih ja rado kod sebe na stolu, VR također, APU u svakom laptopu... S obzirom da su to sve tehnologije gdje AMD vodi (vodi u cijeloj grafici osim s driverima u DX11), ne vidim čemu takva prognoza?

eywa33 kaže...

Evo prezentacija na ovom eventu pokazala kako Polaris10 vozi Hitmana na 1440p na 60fps-a. Možda i nije pretjerano interesantno, no ako cijena bude pristupačna, u rangu 390ke ili 970ke, znači da će nasljednik biti sweet spot za 1440p 60hz, mala potrošnja, dx12 kompatibilnost... Nadam se da će ovo biti dovoljno da konkurira nvidiji, jer to je nužnije od poboljšanja kreditnog rejtinga Hrvatske trenutno!!!  To bi danas bila jedna 980ka/fury kartica koje su 4-5k kn. Ajde, nije nešto svemirski kako što smo očekivali, ali raduje me i daje razlog nadanju :)

To je fenomenalno za taj rang kartice.

17 godina

Tonci stvarno vjeruješ u AMD ovaj puta koliko vidim s dosta elana pricas o tome. 

Ja sam postao skepticam po pitanju toga, nadam se da sam u krivi ali...

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa samo kažem kakvo je stanje. Razočaran sam što se čini da nećemo vidjeti HBM2 na Polarisu, a opet, pričalo se o HBM2 Polarisu prije mjesec dana i cijeni od $1700. To je Radeon Pro Duo? Nemam pojma.

Što se tiče korisničkog segmenta, 2,5x performansi po wattu je super. Performanse današnjeg vrha u ovogodišnjem segmentu od $350 je fenomenalna stvar. Koliko ljudi ovdje ima FuryX i TitanX? Ne baš puno, a to znači da će ne baš puno ljudi kupiti novog Titana ili Radeon Pro Duo. :) Stoga je taj segment ionako manje važan u konkretnom planiranju konfiguracija.

Trenutno koristim TitanX, ali nije isključeno da, ako mi ne poklone novi Titan, neću prodati ovaj i kupiti jednu AMD Polaris 10. :) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Tonči kaže...

Pa samo kažem kakvo je stanje. Razočaran sam što se čini da nećemo vidjeti HBM2 na Polarisu

Ček malo zar HBM2 neće bit na novim generacija gf kartica ove godine?

15 godina
protjeran

Nikakav kralj sa samo 4GB memorije, to je 4K kartica od 1500$ i 4GB je jednostavno fail, nije dovoljno sad u nekim situacijama a za buducnost da ne pricam...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 9:45 (ansha).
Moj PC  
1 7 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice