Trazim DJ-a koji ima pun prenosni HDD muzike.Svi koji imaju nek se jave na PM
DJ kutak
- poruka: 720
- |
- čitano: 196.907
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da malo dignem temu...
Interesira me kaj mi uopce treba od opreme da mogu pustat pjesme bez stanke, znaci da uspijem napravit muzicki most izmedju dvije pjesme i da na kraju to uhu dobro zvuci ?
Za pocetak bi ti bilo mozda najbolje da probas neki DJ program tak da shvatis osnove.
Skini si VirtualDJ home, to ti bude i vise nego odlicno.
Objasni nam što misliš s time postići. Ako hoćeš puštati pjesme u određenom redoslijedu, složiš si u Virtual DJu automix playlistu i on ti sam napravi fade na drugi kanal kad je prva pjesma prvi kraju. Da to dobro zvuči morat ćeš se pobrinuti ti sam (dobar redoslijed pjesama).
Za pocetak bi ti bilo mozda najbolje da probas neki DJ program tak da shvatis osnove.
Skini si VirtualDJ home, to ti bude i vise nego odlicno.
odlicno, hvala
Objasni nam što misliš s time postići. Ako hoćeš puštati pjesme u određenom redoslijedu, složiš si u Virtual DJu automix playlistu i on ti sam napravi fade na drugi kanal kad je prva pjesma prvi kraju. Da to dobro zvuči morat ćeš se pobrinuti ti sam (dobar redoslijed pjesama).
da, to trazim, hvala
Samo kaj automix nije nikad nije ni pribliznoi kao pravi mix (uvijek ce se cuti prijelaz).
Youtube je krcat svakakim tutorijalima pa se informiraj jos bolje kak raditi prijelaze itd.
Ja mislim da on traži non stop mix, kao na radiju. Kako vidim, čini se da neće on sam mixati pa je bolje automix nego track 1 - stop, cue track 2.
Ekipa, želim si nabaviti neke kvalitetnije sluške za mixanje, što mislite o ovima (cijena oko 400 kn u različitim trgovinama):
http://www.sennheiserusa.com/dj-headphones_504292
Slobodno mi dajte svoje prijedloge :)
mOLIO BIH LIEJPO ako netko ima viska vremena da me malo poduči vezano za produciranje i puštanje elektronske glazbe poput goa trensa,neo goa i psy trensa
http://www.virtualdj.com/forums/6288/Mix_lessons/DJ_MIXING___basic_-_advanced_-_pro.html
Ovo su ti neke osnove mixanja sa virtual DJ-om, al kod svih programa se svodi na isto, pa probaj sa tim...
Pozdrav svima.
Evo kako konacno razmatram kupnju DJ kontrolera kroz sljedeca 3 mjeseca, imam jedno pitanje.
Koji software mi preporucujete za koristiti za pocetak. a da je besplatan? Znam samo da je Serato DJ Intro besplatan za koristenje, i on mi je za sad opcija. Kakav je slucaj sa Traktor softwareom? Virtual DJ mi se ne svida bas, a i besplatan je samo za home upotrebu.
Kod Serato-a mi se ne svidaju neke sitnice kao npr. nemogucnost skeniranja key-a ili tonaliteta glazbe i nemogucnost loop-a manjeg od jednog beata, ali ipak je to besplatan softver tako da mu ne mogu zamjeriti.
Kontroler koji planiram uzeti ce vrlo vjerojatno biti Mixtrack PRO (mozda nova verzija).
Nema džabe ni u stare babe (;
Ja koristim virtual i traktor, te su po meni jako slični iako je traktor malo profesionalniji ipak...ali da bi radio sve što želiš nema druge nego kupiti original, sve free/demo verzije su po meni previše ograničene za bilo kakav ozbiljan rad...
Nema džabe ni u stare babe (;
Ja koristim virtual i traktor, te su po meni jako slični iako je traktor malo profesionalniji ipak...ali da bi radio sve što želiš nema druge nego kupiti original, sve free/demo verzije su po meni previše ograničene za bilo kakav ozbiljan rad...
Podebljano znam, al eto samo za zapoceti, poslije lako nadokupim Serato DJ...
Koju verziju Traktora koristis?
ne znam da li se ta riječ smije koristiti na forumu
uglavnom nabavim si ovako nešto novije, nije to neki problem jel.. nema se novaca trenutno za neke PRO verzije
ne znam da li se ta riječ smije koristiti na forumu
Kuzim, kuzim
Nego, to je Traktor PRO? Nije Scratch Live i ta cuda (Scratch Live je samo za timecode, jel tako?)
Da, a scratch pro verzija je po meni bespotrebna, ako ne koristis timecode vinile, bar po meni :)
Koji software ima najbolje algoritme za timecode vinylke?
Ako pitaš mene, krivog čovjeka pitaš...i ja sam amater još uvijek, te još nisam našao vremena ni novaca za timecode vinile
Ja sam vec 10 godina na Virtual DJ-u, zadnje dvije imam timecoded vinylke, ali nisam bas zadovoljan sa algoritmima.
aj budi dobar pa nam nabaci malo objašnjenja kako to sve funkcionira ako ti se da? baš me zanima, dosadi mi svaki put tražiti po stranim forumima
Hehe, dobio nedavno drugog klinca... Da vidis kako lijepo gramofoni skupljaju prasinu srce bi ti puklo. :D
Nemoj tako, uvik možeš reći ženi da ideš u teretanu ili na piće sa dečkima, pa se sakrit negdi i brisat prašinu sa njih :)
aj budi dobar pa nam nabaci malo objašnjenja kako to sve funkcionira ako ti se da? baš me zanima, dosadi mi svaki put tražiti po stranim forumima
Pa evo, pojasnit cu ja
Znaci imas timecode vinyl ili CD. Oni nisu prazni i bez icega vec sadrze zvuk visoke frekvencije koji softver dekodira i samim time dobija informaciju na kojem dijelu se ploca/CD nalazi, sto se s njom dogada (scratchanje itd.). Sve te "radnje" koje se vrse na timecode vinylu/CDu softver vrsi na digitalnoj glazbi te ju pusta kroz drugi output na audio interfaceu koji onda ide u mixer. Imas razlicitih audio interfacea, npr za Serato Scratch PRO se koristi Serato Rane SL2, SL3 ili SL4 (broj u nazivu oznacava broj kanala za timecode). Traktor ima vlastite interfaceove s kojima nisam bas upoznat. Imao sam prilike isprobati Scratch PRO i mogu reci da je latencija stvarno vrlo niska.
Cak Serato ima svoju liniju Rane mikseta koje u sebi imaju takav interface integriran.
Nadam se da ces shvatit, ako te jos sto zanima pitaj
EDIT- nije Scratch Pro nego Scratch Live, pomijesao sam nazive
Pozdrav svima.
Evo kako konacno razmatram kupnju DJ kontrolera kroz sljedeca 3 mjeseca, imam jedno pitanje.
Koji software mi preporucujete za koristiti za pocetak. a da je besplatan? Znam samo da je Serato DJ Intro besplatan za koristenje, i on mi je za sad opcija. Kakav je slucaj sa Traktor softwareom? Virtual DJ mi se ne svida bas, a i besplatan je samo za home upotrebu.
Kod Serato-a mi se ne svidaju neke sitnice kao npr. nemogucnost skeniranja key-a ili tonaliteta glazbe i nemogucnost loop-a manjeg od jednog beata, ali ipak je to besplatan softver tako da mu ne mogu zamjeriti.
Kontroler koji planiram uzeti ce vrlo vjerojatno biti Mixtrack PRO (mozda nova verzija).
Virtual DJ Home ti nema mogućnost priključenja MIDI kontrolera, tj. radi samo 10 minuta.
Ja sam na Serato ITCH-u, sad će upgrade na DJ, pa ti mogu za njega nešto reći.
Keyevi se rješavaju putem MixedInKeya ili nečeg sličnog, pa tako uvezeš podatke. Za loopanje nisam upoznat.
Virtual DJ Home ti nema mogućnost priključenja MIDI kontrolera, tj. radi samo 10 minuta.
Jep, znam to..
Za to sam nasa alternativu, zove se Keyfinder i besplatan je, za razliku od Mixedinkey-a kojeg je tesko naci i na "onim" stranicama.
Samo, tko koristi Camelot wheel kao orijentaciju za harmonic mixing (a mislim da svi koriste), neka stavi ovakve postavke da ima numericke key-eve.
I review navedenog softvera je tu.
Pa evo, pojasnit cu ja
Znaci imas timecode vinyl ili CD. Oni nisu prazni i bez icega vec sadrze zvuk visoke frekvencije koji softver dekodira i samim time dobija informaciju na kojem dijelu se ploca/CD nalazi, sto se s njom dogada (scratchanje itd.). Sve te "radnje" koje se vrse na timecode vinylu/CDu softver vrsi na digitalnoj glazbi te ju pusta kroz drugi output na audio interfaceu koji onda ide u mixer. Imas razlicitih audio interfacea, npr za Serato Scratch PRO se koristi Serato Rane SL2, SL3 ili SL4 (broj u nazivu oznacava broj kanala za timecode). Traktor ima vlastite interfaceove s kojima nisam bas upoznat. Imao sam prilike isprobati Scratch PRO i mogu reci da je latencija stvarno vrlo niska.
Cak Serato ima svoju liniju Rane mikseta koje u sebi imaju takav interface integriran.
Nadam se da ces shvatit, ako te jos sto zanima pitaj
Oookej, tako sam si nešto i mislio...ajmo krenit sa još jednostavnijim stvarima (pa nek se ljudi uče, uključujući mene ) , npr. od seoske puštalice - laptop face style postanem poluprofić, neke stvari naučim, neke prerastem i kupim si neki mikserić, što si onda još moram kupiti za kompletnu postavu i zašto?
Pretpostavljam 2 playera su tu uključena,valjda i timecode sa audio interfaceom, sve to lipospojim i onda ostanem ko tele na šarenoj livadi punoj cvijeća My point is, možete li mi objasniti vaše tehnike puštanja i za točno što sve koristite timecode i kada (samo scratch?)
Kužim se u tehniku koliko toliko, to mi je otprilike i neka struka, ali mi je teško biti sam svoj majstor šta se tiče tehnika DJ-inga (krenuo sam sam i od nule, u ovo malo slobodnog vrmena što imam) i smatram da nikad nije loše pokupiti što više savjeta i onda vidit što mi najviše paše...slažete se samnom?
Pozdrav svima.
Ja sam na Serato ITCH-u, sad će upgrade na DJ, pa ti mogu za njega nešto reći.
Keyevi se rješavaju putem MixedInKeya ili nečeg sličnog, pa tako uvezeš podatke. Za loopanje nisam upoznat.
Kakva je onda općenito situacija sa Virtual DJ-om i timecodeom? Još mi baš nije jasno zašto treba podešavati te keyeve...
Prema mojem misljenju je isplativije uzimati kontroler od playera i timecodea.
Još mi baš nije jasno zašto treba podešavati te keyeve...
Key nema veze nikakve sa ovom raspravom o timecodeu, da bi razumio zasto je bitan preporucam ti da procitas ovaj LINK
neka baci oko i na ovo, engleski pretpostavljam da znate a bit ce vam jasna ta prica oko key-eva
evo pročitao sam malo i naučio nešto novoga, al evo šta se tiče mixanju u key-u, ovaj članak mi se sviđa:
http://www.digitaldjtips.com/2010/05/should-digital-djs-be-bothered-about-mixing-in-key/