Kako konvertirati vanjski hdd u fat32

poruka: 5
|
čitano: 3.455
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

imam eksterni hard disk drive u ntfs formatu na kojem mi je muzika u mp3formatima(koje mi linija podrzava)

na hifi liniji imam usb utor na kojem mogu muziku sluzati ali on podrzava usbove sam u fat32 formatima

kada slusam muziku na stiku od 4gb ,sve je ok

sada me zanima mogu li eksterni hard disk drive nekako konvertirati u fat32file pa da kada ga spojim preko usba s linijom mogu slusati tu muziku na liniji koja se nalazi na vanjskom hdd-u

i zanima me ako se moze to napraviti moze li doci na hddu do ostecenja,onda radje necu nista dirati posto sam ga dosta skupo platio,

i imam puno mjuze na njemu

molikm pomoc

pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 16:07 (pixote).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Format se može promijeniti tako što formatiraš disk u NTFS ili FAT32 formatu, ali to podrazumijeva gubitak svih podataka na njemu Mršti seŠto se oštećenja tiče mislim da tu ne bi trebalo biti problema jer i ja posjedujem externi disk u FAT32 formatu i normalno radi.

Nažalost bez backupa podataka ne možeš napraviti ništa po tom pitanju. Sorry

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Kako konvertirati vanjski hdd u fat32
GigaGirl kaže...

Format se može promijeniti tako što formatiraš disk u NTFS ili FAT32 formatu, ali to podrazumijeva gubitak svih podataka na njemu Mršti seŠto se oštećenja tiče mislim da tu ne bi trebalo biti problema jer i ja posjedujem externi disk u FAT32 formatu i normalno radi.

Nažalost bez backupa podataka ne možeš napraviti ništa po tom pitanju. Sorry

Može i bez gubitka podataka, treba mu samo neki partition manager koji može to napraviti. Ali ne znam ni za jedan besplatan a da je dobar za to. Nažalost, nemam sad vremena da potražim po netu Neodlučan

15 godina
neaktivan

Ipak najlakši način bi bio da prekopiraš muziku na neko drugo mjesto (recimo na hard disk od PC-ja), formatiraš vanjsi disk u FAT32 format i onda ponovo prekopiraš muziku na njega.

Imaj na umu da kod FAT32 datotečnog sustava maksimalna veličina jednog fajla iznosi 4GB.

We do not quit playing because we grow old, we grow old because we quit playing.

0 0 hvala 0
16 godina

za formatiranj preporučam gparted(live cd linux, može se skinuti odvojeno, ali ubuntu ga ima već instalranog, samo bootaj ubuntu i nađi gparded u postavkama)

Znači kopiraj muziku na komp, bootaj gparted izaberi disk, desni klik, format, i izaberi što hoćeš, apply, bootaj u windowse i vrati muziku

Apple rulz!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 16:40 (power_user).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice